Afbeelding
(Foto: Ed Bausch)

Coronaversoepeling: een rondje langs de sportvelden in de gemeente

BERGEN - De sportscholen en fitnesscentra proberen toestemming te krijgen hun nering weer te mogen openstellen. Andere sportvoorzieningen zijn al weer enigszins open en voor weer anderen is het nog schier onmogelijk de leden weer te kunnen verwelkomen. Net als in andere sectoren is het een zoektocht naar voortgang.

DOOR ED BAUSCH

Het Bergens Nieuwsblad maakte een ‘rondje langs de velden’ in de gemeente. Bij biljartclub ‘De Kromme Keu’ in Egmond Binnen heerst er gelatenheid: “Toen de boel op slot ging hadden we nog vijf weken wintercompetitie voor de boeg, in de vrij lange zomerperiode liggen wij toch altijd stil”, zegt wedstrijdsecretaris Piet Kool. Dus zeker tot september rollen er geen ballen over het groene laken van Café Tervoort in Egmond Binnen, het clubhuis voor de twaalf leden tellende club. “Het café is natuurlijk ook dicht en is goed bezig met het bezorgen van maaltijden en straks kan het terras weer open volgens de richtlijnen. Maar ja, het biljart staat binnen.”

Thuis plassen

Erik Spaander is bestuurslid voetbalzaken bij Duinrand S in Schoorl. “Er wordt door alle elftallen weer getraind. Alleen de mini’s kunnen nu niet, want daar heb je echt de ouders bij nodig.” De gebouwen zijn dicht. “Maar het weer werkt gelukkig goed mee. Iedereen moet goed van te voren thuis plassen. We kunnen nu flink oefenen op passes geven. Want elkaar ‘afdekken’ kan nu niet. Onze eerste stond bovenaan, dat was voor ons nog een mooie instrooier geweest, net als de Groet Uit Schoorl Run, die niet door ging en waarvoor het park faciliteiten leverde. Met een beroep op de regelingen kijken we nu naar september.”

Verenigingsapp

In Schoorl is volleybalvereniging Schoorl niet overgestapt op beachvolleybal.

Lees verder op pagina 5

Het gemengde team van Duinrand S onder 8-2 na de eerste training met hulptrainer Paolo. De kinderen genoten.
Afbeelding