Vele ouderen zitten voor het raam of op hun balkon te genieten. De medewerkers staan buiten.
Vele ouderen zitten voor het raam of op hun balkon te genieten. De medewerkers staan buiten. (Foto: aangeleverd )

Patrick Seegers zingt voor ouderen in verzorgingstehuizen

SCHAGEN - "Het weer was koud maar onze harten waren warm. Door te zingen voor ouderen die echt geen kant op kunnen ben ik blij dat ik wat heb kunnen bijdragen in deze bizarre tijd," vertelt Patrick Seegers in een videobelgesprek. Seegers ging afgelopen zondag diverse zorginstellingen langs om de inwoners te verblijden met een optreden.

Met een mobiele muziekinstallatie op een aanhanger en een mega lang verlengsnoer voor stroom lukte het de crew van Patrick om een waardig concert te geven voor de ouderen. De zanger, doordeweeks elektromonteur maar in het weekend in te huren als entertainer en zanger van het Hollandse Lied, deed de hele dag huizen aan van De Waerden, Heerensloo, Magnushof, Caegstate en de Bron.

"Het is fijn om te zien dat je wat kunt betekenen. Ik zag veel ouderen op de balkons meedeinen met de muziek. Meer kun je niet zien want de afstand is te ver. Maar dat het aansloeg was te zien."

Volgende week gaat hij misschien nog een rondje langs verzorgingshuizen, maar hij moet eerst kijken of hij zelf genoeg tijd heeft en of het logistiek allemaal haalbaar is.

Geen overlapping

Waarom? Ik kom uit Den Helder en een collega is hiermee begonnen.Vooraf had ik overleg met de jongens en collega’s uit de branche, zodat er geen overlapping was. Daarna heb ik contact opgenomen met alle huizen. En dan komen vanzelf de aanvragen binnen. Allemaal via whatsapp. Daarna maakten we een planning.

Een optreden duurde ongeveer een half uurtje. Want op gegeven moment werd het daarbuiten wel erg koud. Ik wil volgend weekend nog een ritje doen. Gratis, want we doen het met liefde.


1 iemand wilde me betalen, maar dat wil ik niet. We doen het met liefde. Later als je boekt prima, maar nu niet.

Verzorgingstehuizen zat. Alleen Schagen. Ik ben fulltime zzper, als electromonteur. En in de weekenden, feesten en partijen, zanger/entertainer. VB: de omgang met de mensen, niet alleen je kunstje doen.

Dit doe ik al heel lang. Maar nu even niet. Veel afzeggen/annuleren. Is niet anders. Getrouwd met Schageneese, zoontje van 10.

Dit is gene promo voor mezelf, ik wilde hun verblijden tijdens hun met een lockdown.