Tjeerd is aan het wennen in zijn nieuwe huis.
Tjeerd is aan het wennen in zijn nieuwe huis. (Foto: aangeleverd)

Hoe gaat het nu met ...

Afgelopen week was er veel aandacht voor kat Shoot. Hopelijk is er snel een match!

Tjeerd is bang, maar ook brutaal

De kat Tjeerd, vond in januari een fijn nieuw thuis. "Wij hebben Tjeerd geadopteerd. Het gaat heel goed met hem. Hij is nog wel bang, vooral voor handen. Maar hij is ook heel brutaal, helemaal gek op onze andere kat Max en begint nu ook aan de honden te wennen.

Nadat hij de eerste vier dagen onder de kast gezeten heeft, heeft hij zijn veilige plek gevonden: de keukentafel. Daar kan hij alles kan overzien. Langzamerhand durft hij nu ook de gang en andere kamers in. En zeker als het etenstijd is, loopt hij continu om je heen om maar vooral niet vergeten te worden. We genieten volop met hem en hebben er alle vertrouwen in dat hij steeds tammer wordt. Hij is ook zeer jaloers als we Max optillen en kroelen met hem, dan is hij continu aan het miauwen.

We merkten wel dat zijn darmen wat van streek waren en hebben speciaal voer gehaald waar pro-biotica inzit. Nu is dat gelukkig over. Hij deed in het begin van alles overal in de kamer, via kranten hebben we hem uiteindelijk de bak ingelokt. Nu is de bak heilig voor hem. Hij gaat nog niet naar buiten. We hebben afgesproken dat we dat pas doen als hij makkelijker aan te halen is voor ons."

In verband met de Corona crisis willen wij zoveel mogelijk klantcontact vermijden. Heb je belangstelling voor een dier vul dan een adoptieformulier in: www.dierenasiel-schagen.nl. Wij nemen dan contact op en kijken of we een afspraak kunnen inplannen, volgens de RIVM-richtlijnen.