Afbeelding
(Foto: Pixabay )

Typische lentebloemen, dit zijn de favorieten van het seizoen

REGIO - Ieder seizoen brengt zijn eigen geur, smaak, activiteiten en temperatuur mee. En bloemen natuurlijk! Dat de tulp en narcis typische lentebloemen zijn, wist jij al lang. Maar ken je deze andere seizoensfavorieten al? Verzamel ze deze lente allemaal in de vaas. Maar wacht niet te lang... Voor je het weet is het seizoen voorbij en staan er weer nieuwe favorieten te trappelen.

Anemoon

Deze stijlvolle en nonchalante lentebloem weet niet van ophouden. In de vaas groeit ze gewoon door! En gelukkig maar, want je hebt nooit genoeg verwachting, overgave, volharding en toewijding. Dat is waar deze bloem voor staat.

Bloesem

Hoe langer je naar bloesem kijkt, hoe mooier ze wordt. De combinatie tussen de harde, stoere tak en de romantische, kwetsbare bloem intrigeert en zorgt voor een bijzondere uistraling: mooi, krachtig en kwetsbaar tegelijk. Net als de lente.

Hyacint

Het lijkt of de kleine krullerige bloemetjes kronkelen van genot bij het voelen van de eerste zonnestralen. En als dank hiervoor verspreiden ze een heerlijke geur. In het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerdere kleuren per bloem nemen ze je mee de lente in.

Iris

Een mysterieus trio van bloembladeren in bijzondere kleuren. De iris heeft iets magisch. Ze is vernoemd naar de godin van de regenboog en schudt je wakker voor de lente.

Lathyrus

Wij begrijpen wel waarom de Lathyrus zo geliefd is; de bloembladeren spreken tot de verbeelding met hun diepe contrasten, perfecte overgangen en verzorgde afwerking. Bovendien verspreidt ze ook heerlijke, intense aroma's, waardoor je huis niet alleen met schoonheid wordt gevuld, maar ook met verleidelijke geuren.

Afbeelding