Afbeelding
(Foto: )

Resultaten inwoners- en ondernemerspeiling

HOLLANDS KROON - Aan het begin van dit jaar heeft gemeente Hollands Kroon een inwoners- en ondernemerspeiling gehouden. Daar hebben in totaal 898 inwoners en 370 ondernemers aan meegewerkt. Dit waren er meer dan in 2018.

Uit de resultaten komt naar voren dat inwoners tevreden zijn over eigen buurt en de dienstverlening, maar er verbeteringen mogelijk zijn in de informatievoorziening en de openbare ruimte.

De resultaten geven een overzicht van wat er goed gaat in de gemeente, wat er nog beter moet en hoe zij dat gaan verbeteren. Het is daarbij goed om te realiseren dat de peiling is gehouden voor de uitbraak van het coronavirus. Actuele ontwikkelingen kunnen van invloed zijn op de uitkomsten. Daarom kan er een enigszins vertekend beeld ontstaan.

Wat kan er beter?

Natuurlijk zijn er ook punten die verbeterd moeten worden. Uit antwoorden op open vragen kwam naar voren dat het soms lastig is om aan gemeentelijke informatie te komen. Om dit op te vangen, hebben we in ieder geval een tweewekelijkse digitale nieuwsbrief met alle nieuwsberichten. Het aantal abonnees daarop groeit. Ook zijn we voornemens om informatie aan te bieden via ‘narrow casting’: tv’s op diverse plekken in Hollands Kroon met nieuws uit de gemeente. Het hele onderzoek is te vinden via de website https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/resultaten-inwoners-en-ondernemerspeiling-tevredenheid-over-eigen-buurt-en.