Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Nieuw: beweegroute Schagen

SCHAGEN - Vorig jaar heeft de gemeente Schagen met vele sportverenigingen overlegd om samen een Sportakkoord voor Schagen van de grond te krijgen. Met als doel nog meer en beter met elkaar samenwerken en delen.

Dat is na enkele sessies gelukt en in november heeft wethouder Joke Kruit het Sportakkoord ondertekend, net als de deelnemende verenigingen. De gemeente Schagen zou daarvoor een bedrag ontvangen van € 30.000,- Dit bedrag wordt gebruikt om tussen de verschillende ideeën van verenigingen te verdelen.

Co Wiskerke sprak en deed mee voor TAS’82 en bracht een aantal nieuwe ideeën in. Tot zijn verrassing zijn daar twee van gekozen.

Met een daarvan: het nieuwe project “Beweegroute Schagerwijkenlopen” is hij, samen met Team Sportservice, aan de slag gegaan. Vorige maand ontvingen zij het goede bericht ontvangen dat een bedrag van € 3.000,- subsidie is toegekend voor gekleurde stoeptegels en om bordjes met beschrijving van oefeningen te vervaardigen langs routes door verschillende wijken.

Wijkenroutes

Op de routes in alle wijken van de Schager wijken komen een tiental tegels met een pijl. Bij elke tegel wordt je uitgenodigd een bepaalde oefening te doen, die je meerdere keren kan herhalen. Een route is 2,5 km. Aan het begin van elke route in de wijk komt een bord te staan met daarop “Start Beweegroute” en een 10-tal iconen met oefeningen. De tegels en borden worden in samenwerking met- en door de gemeente geplaatst.

Lichtpuntje

Het zal een echte aanwinst zijn voor Schagen. In deze lastige tijd van corona wellicht een lichtpuntje voor de mensen die individueel of op afstand willen bewegen. Waarschijlijk zijn de routes vanaf juni klaar. Volgend jaar hoopt Co toch ook de 10e editie van de Schagerwijkenlopen te kunnen houden.

Afbeelding
Afbeelding