Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Baasje Gezocht

Voor Koekie en Joepie was heel snel weer een nieuw thuis gevonden. Ze gaan naar een mooie grote volière.

Sjimmie vraagt duidelijke regels

Deze week aandacht voor hond Sjimmie. Hij zit nu een jaar in de Opvang. Sjimmie krijgt wel wat aandacht, maar helaas nog niet van een geschikte nieuwe baas.

Sjimmie zoekt een tehuis bij mensen met enige hondenervaring. Sjimmie (en zijn vorige baasjes) hebben al begeleiding gehad voor zijn blafgedrag als er mensen op bezoek kwamen. Met een duidelijke structuur en wat simpele regels is dit goed te managen.

Verder is Sjim geen blaffer als hij alleen moet blijven. Hij kan heel goed alleen thuis blijven, maar het is zeker niet de bedoeling dat Sjim bij mensen geplaatst wordt die (nagenoeg) hele dagen werken. Af en toe een paar uurtjes kan, maar dat is het dan ook.

Sjimmie is vriendelijk en zachtaardig, verder zeer intelligent en kan snel verveeld raken. Hij heeft veel aan hersenspelletjes en leuke cursussen samen met zijn baas doen.

Sjimmie is wisselend met andere honden en gewend aan paarden. Hij is gek op water, wandelen in de regen, zwemmen in sloot of zee. Op de website www.dierenasiel-schagen.nl staat een leuk filmpje van hem. Meer informatie geven de opvangmedewerkers u graag.