Kunstenaar specialist in ‘schoonheid van het verval’

SCHAGEN - Willem Visser (67) is al ruim veertig jaar gepassioneerd fotograaf en heeft daarin een even duidelijke als mooie specialisatie ontwikkeld: ‘De schoonheid van het verval’. De geboren en getogen Schagenees ziet vervallen objecten als het summum van wat mooi is. Je mag hem daarmee omschrijven als tegendraads, wat hij ziet als de kracht van een kunstenaar.

"Mijn liefde gaat uit naar het fotograferen van oude vervallen schuren en onbewoonbare, bouwvallige huizen of boerderijen. Het mooie daarvan is dat er een hele geschiedenis achter zit, er is in geleefd. Ik maak foto’s van de buitenkant, met name van details als roestige scharnieren, klinken, afgebladderde verf en muren met groene alg. Ook scheve deuren en raampjes vind ik interessant, als het maar oud en roestig en vervallen is.”

In ditzelfde thema liet Visser een verjaardagskalender en een klein pocketboekje maken, de prijs van de verjaardagskalender is 19,50 euro ex. verzendkosten. In het kleine pocket boekje staan 34 foto’s, de prijs hiervan is 12,50 euro per stuk ex. verzendkosten. Verder heeft Visser een actie rondom een (tuin)poster. Zie hiervoor de advertentie elders in de krant waarin ook enkele foto’s van zijn hand zijn verwerkt.

De kunstenaar dicht overigens ook. "Wat ook een passie van me is, is het maken van vier regelgedichtjes bij mijn foto’s, die verkoop ik in de vorm van foto-gedichtkaarten en vier gedichtbundels ‘In Gedachten’.

Voor meer info: wjj.visser@quicknet.nl, 0224-216114, 06-50543409, dan wel www.fotosingel3.nl.