De strandrolstoel zal veelvuldig gebruikt worden.
De strandrolstoel zal veelvuldig gebruikt worden. (Foto: pr )

Nieuwe strandrolstoel is een uitkomst voor mindervaliden

CALLANTSOOG- Lang werd erover gesproken, nu staat ie er: de strandrolstoel bij strandpaviljoen De Toko in Callantsoog. ,,Voorheen moesten mindervaliden met een gewone rolstoel het strand op geduwd worden”, vertellen Zandtemer Perry Vriend van de Seniorenpartij Schagen en Marcel van Baar van het Gehandicaptenplatform Schagen.

Rolstoel gratis te gebruiken

,,Dat was niet te doen in het mulle en rulle zand. Deze strandrolstoel is elektrisch aangedreven en daarmee een uitkomst voor iedereen die slecht ter been is.” Vriend en Van Baar overhandigden de strandrolstoel afgelopen woensdag aan Vincent Vos van De Toko die het hulpmiddel voor kwetsbare mensen in beheer neemt.


,,Wie het strand op wilt, hoeft dat slechts kenbaar te maken aan de mensen van het strandpaviljoen en het wordt geregeld”, aldus Vriend en Van Baar. ,,Er zijn geen kosten aan het gebruik van de strandrolstoel verbonden.”


De komst ervan is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren. ,,Onze dank naar hen is groot, vandaar ook dat we een sponsorbord hebben gemaakt dat bij De Toko hangt”, verklaren Vriend en Van Baar. De aankoop is ondergebracht in de Stichting Welzijn Zijpe, het is de bedoeling dat het onderhoud van de strandrolstoel via de Schager Uitdaging gaat.