…De eerste zeecontainer voor het transport naar Mexico werd deze week geladen.
…De eerste zeecontainer voor het transport naar Mexico werd deze week geladen. (Foto:pr)

EMT maakt naam in Midden-Amerika

’T ZAND- European Machine Trading (EMT) maakt wereldwijd alsmaar meer faam. Eind mei ging er al een reusachtige mengvijzel voor kunstmeststoffen naar Saudi-Arabië, deze week werd een begin gemaakt met de lading voor een klant in Mexico. Het betreft een mengmachine en een transportbanden machinelijn, goed voor in totaal 25 zeecontainers van elk twaalf meter lengte.

,,Deze menglijn gaat 18 verschillende soorten kunstmest mengen op de juiste kwaliteit. Alles computer gestuurd”, vertelt Gustaaf Zeeman namens het familiebedrijf. ,, De klant in Mexico kan met deze machinelijn zijn jaarlijkse productie verdrievoudigen tot een capaciteit van 300.000 ton per jaar.”

De machines zijn gemaakt in de technische werkplaats van EMT in ’t Zand. Een stuk industriële innovatie waar niet alleen het dorp maar de Kop van Noord-Holland als geheel blij mee mag zijn. ,,Wij zijn zeer blij met deze order die aanvullend is op de andere orders”, vertelt Zeeman over zijn bedrijf dat alle machines in eigen beheer ontwikkelt en in 3D tekent voordat deze in productie gaan. Het succes maakt dat de onderneming zoekt naar versterking, zo laat Zeeman weten: ,,We hebben een zeer volle orderportefeuille en zijn daardoor op zoek naar medewerkers in de productie en engineering.