Michel en Gonniel van Vliet tussen de bloemen. De redactie feliciteert hen met hun mooie business.
Michel en Gonniel van Vliet tussen de bloemen. De redactie feliciteert hen met hun mooie business. (Foto: Warner de Weerd )

Autobedrijf Van Vliet viert 12,5 jarig bestaan

SCHAGEN- Een ontspannen lach. Een doorsnee T-shirt. De bril casual op het hoofd in plaats van voor de ogen. Zelfs op een bijzondere dag als deze woensdag laat Michel van Vliet zich niet gek maken. De 53-jarige inwoner van Anna Paulowna, zijn Gonnie en hun team bij Autobedrijf Van Vliet vieren op deze woensdag dat het bedrijf op de kop af 12,5 jaar bestaat. ,,We zijn verrast vandaag met een bezoek van brancheorganisatie Bovag, collega-ondernemers, familie, vrienden en kennissen”, vertellen Michel en Gonnie in de kantine die vol staat met bloemen en versieringen.

We doen alles net wat meer dan wat als normaal geldt

Hij begon zijn bedrijf aan de Lagedijkerweg 7 in Schagen, nadat hij 25 jaar chef werkplaats was geweest bij een onderneming uit Anna Paulowna. Arno Looijen, met wie hij destijds al goed samenwerkte, nam hij mee naar zijn zakelijke avontuur in Schagen.


Een avontuur dat een groot succes zou worden. Verloop kent Autobedrijf van Vliet, dat naast Michel van Vliet inmiddels bestaat uit drie eerste monteurs, een administratief medewerkster en nog enkele inroepkrachten, bijna niet.

Mensen ontzorgen zit in ons karakter

,,Onze kracht is dat we ons verdiepen in onze klanten”, vertelt Michel. ,,Ook op het persoonlijke vlak, zodat je beter kunt inschatten wat iemand wil en wat zijn of haar mogelijkheden zijn. Wij staan voor eerlijke handel, denken mee met iemands beschikbare budget. Mensen ontzorgen zit in ons karakter.


Het feit dat we onze zes leenauto’s kosteloos beschikbaar stellen is daar ook een uitvloeisel van.”

Maar het belangrijkste is de kwaliteit die Autobedrijf Van Vliet levert. ,,Wij doen alles en eigenlijk net wat meer dan wat als normaal geldt”, stelt Michel. ,,Denk daarbij bijvoorbeeld aan chiptuning (het perfectioneren van de motorinstellingen waardoor de motor efficiënter gaat draaien, red.).”


Michel van Vliet begon naar eigen zeggen in ‘een donker pand met één brug’. Nu staan er drie, is talloze technische equipment voorhanden en baadt de werkplaats in het licht. Michel: ,,Eigenlijk wordt het wat krap, maar we voelen ons hier zo thuis dat we niet weg willen.”