Subsidie verduurzaming huis verhoogd naar 30 procent.
Subsidie verduurzaming huis verhoogd naar 30 procent. (Foto: PR )

Subsidie verduurzaming huis verhoogd naar 30 procent

REGIO- Het kabinet is tot handelen overgegaan om te voorkomen dat de huizenmarkt verder onder druk komt te staan. Er worden tientallen miljoenen vrijgemaakt om procedures en de bouwproductie te versnellen, daarnaast wordt de subsidieregeling voor het verduurzamen van huizen verhoogd. Die gaat per 1 juni van twintig naar dertig procent. ,,Daar zijn we uiteraard blij mee”, verklaart Ton Willemsen, eigenaar van het bekende vloerisolatiebedrijf TONZON uit Enschede.

De zogeheten SEEH-regeling is geldig tot en met 31 december 2020. TONZON ontzorgt de klanten snel en goed. Het Enschedese bedrijf heeft al sinds de jaren tachtig succes met een eigen uitvinding, de Thermoskussen, en werd nog in 2019 door het kwaliteitsmerk Nibe benoemd als de onderneming die de meest klimaatefficiëntie oplossing heeft ontwikkeld.

Het werkt als volgt: tegen de onderkant van de vloer komen zogenaamde Thermoskussens. Dit is een opvouwbaar isolatiemateriaal dat pas op de plaats van bestemming wordt gevuld met lucht. Het materiaal past bovendien door ieder luikje waar een mens ook door kan. Het Thermoskussen reduceert de warmtestraling van de onderzijde van vloerconstructies trapsgewijs naar nul. Samen met de stilstaande lucht in de kussens stopt dit het verlies van warmte naar de kruipruimte vrijwel volledig. Bestaande vloeren worden zelfs warmer dan nieuwbouwvloeren.

De werking van de Thermoskussens wordt geoptimaliseerd dankzij een stevige bodemfolie die woningbreed wordt aangebracht op de kruipruimtebodem. Dit biedt een schone werkvloer en stopt de aanvoer van vocht uit de kruipruimtebodem naar de woning.