Genieten van bijzondere wijnen in Grote Kerk.
Genieten van bijzondere wijnen in Grote Kerk. (Foto: )

Genieten van mooie wijnen in Grote Kerk

ALKMAAR - De Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk organiseert dit jaar voor het eerst het wijnfestival Vini Amici in Alkmaars Grote Kerk. De eerste editie van Vini Amici vindt plaats op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart van 16.00 tot 23.00 uur en op zondag 22 maart van 14.00 tot 21.00 uur.

Eerste editie Vin Amici

Op dit bruisende evenement is een proeverij van ruim 200 wijnen en bubbels met bijpassende gerechten en hapjes van lokale restaurateurs. Het festival wordt muzikaal omlijst met livemuziek van regionale artiesten.

Chefs-diner en masterclass wijnproeven

Gezellig met je vrienden proeven van allerlei verschillende wijnen, bubbels en bijpassende hapjes; het is een fijne insteek voor een avondje uit. Zeker als je daarbij ook nog eens Alkmaars grootste monument vanbinnen kunt bekijken. Ondertussen luister je naar muziek van Jos van Beest and friends.

Kaarten

Het wijnfestival wordt uitgebreid met een chefs diner, een driegangen diner met bijpassende wijnen. Het diner heeft elke festivaldag een wisselende samenstelling, verzorgd door drie lokale chefs op het Hoogkoor voor € 45,-. Ook is er op alle drie de dagen een masterclass wijnproeven. Voor € 25,- kan men onder leiding van een vinoloog of wijnmaker zes à acht wijnen proeven. De opbrengst van het festival komt ten goede aan restauratieprojecten van de Grote Kerk. Prijs: € 15,- in de voorverkoop via www.viniamici.nl. De prijs is inclusief entree, garderobe en een glas bubbels.

Vriendenkorting

Als 'Vriend' van de Grote Sint Laurenskerk, kost een kaartje € 10,-. Op vertoon van de vriendenpas kunnen maximaal twee kaarten worden gekocht. Vriend worden? Zie http://www.vriendengrotesintlaurenskerk.nl/word-vriend

Het festival wordt muzikaal omlijst met livemuziek