De impact van (top)sportatleten staat centraal.
De impact van (top)sportatleten staat centraal. (Foto: Pexels.com)

Sportkenniscafé over de impact van (top)sport

ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert maandag 16 maart een sportkenniscafé voor sporttrainers, bestuurders en sporters. Om 19.30 uur staat in de Meent Bauerfeind het thema 'de impact van (top)sport op atleten' centraal. Vooral de psychische aspecten rondom het (top)sporter zijn komen aan bod. Toegang voor belangstellenden is gratis, aanmelden kan per mail via s.wunderink@alkmaarsport.nl.

'Er moeten keuzes gemaakt worden'

Wie werkt met sporters komt op een bepaald prestatieniveau, bewust of onbewust, vaak in aanraking met verschillende dillema's. Er moeten keuzes gemaakt worden in de begeleidingsrichting om zo tot een optimaal einddoel, de topprestatie, te komen. Tijdens het sportkenniscafé wordt ingegaan op verschillende van deze dillema's, maar ook kunnen de aanwezigen zelf met vragen komen. Gastspreker deze avond is Kars Zoon.

Vakdocent

Met zijn ervaring vanuit de Sport- en Prestatiepsychologie en zijn werkzaamheden als vakdocent lichamelijke opvoeding en (judo) wedstrijdtrainer kan hij veel van de onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Thema's die deze avond langskomen zijn: 'Doelen vaststellen, is dit nodig, hoe omschrijf je ze en hoe leg je dit vast? Wat motiveert jouw sporter om te doen wat gedaan moet worden en is dit wel de beste motivator? Hoe begeleid je de sporter naar een andere, beter passende, (gewichts)klasse? Hoe voorkom je dat perfectionisme in het beheersen van prestatie en gewicht doorslaat naar een eetstoornis?

Wat is de flow?

Wat is 'de flow' en hoe kom je er in? Hoe begeleid je een sporter om de zelfcontrole die ze tijdens de training laten zien ook in een thuissituatie toe te passen? Hoe belangrijk is slaap en herstel voor een sporter? Hoe houd je een geblesseerde sporter betrokken en gemotiveerd om na herstel terug naar de top te komen?'.

Meer informatie

De avond staat open voor trainers die hun kennis op dit gebied willen verbreden, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur in de Meent Bauerfeind in Alkmaar.

Gratis aanmelden

Aanmelden kan gratis bij de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport, Sanne Wunderink, via s.wunderink@alkmaarsport.nl.