Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'Hoe meer stemmen, hoe beter'

(Vervolg van de voorpagina)

Sinds kort beschikt Polegala over een bestuur omdat het koor een aantal wijzigingen wilde doorvoeren. "Ze vroegen mij om voorzitter te worden. Om eerlijk te zijn zat ik daar niet op te wachten, want ik teken en schilder graag. En als je actief wilt zijn als voorzitter komt er een bak werk bij. Dat is gewoon zo. Maar ik vind het leuk om te doen en het schept ook voordelen om een bestuur te hebben. In deze hoedanigheid zijn we in staat om subsidie aan te vragen. Die aanvraag is al de deur uit want we hebben gewoon geen centen. We hopen met een week of acht à tien iets te horen over de toekenning van de subsidie."

Minister

Van den Berg vervolgt: "Momenteel vragen we aan ieder koorlid een contributie van €12,50 per maand en betalen de leden een euro voor een kopje koffie of thee. Het moet financieel wel leuk blijven natuurlijk. Kijk, de minister kan wel zeggen dat ouderen zich moeten aansluiten bij buurt- en clubhuizen, maar dat is vaak financieel niet haalbaar. De prijzen die daar worden gehanteerd zijn in veel gevallen vergelijkbaar met die in horeca. Dat is voor mensen die van een klein pensioen moeten zien rond te komen niet weggelegd."

Wie zin heeft om te komen zingen bij Polegala is van harte welkom. "Nieuwkomers mogen een maand lang gratis meezingen. Hoe meer stemmen, hoe beter natuurlijk. Dat betekent ook een uitbreiding van ons repertoire dat het midden houdt tussen popmuziek en volksliederen aan de ene kant tot aan licht klassiek aan de andere kant."

'Gezelligheid en samen muziek maken'

"Ons koor bestaat uit mensen tussen de 65 en 95 jaar en we hebben zelfs een koorlid van 30 jaar oud! Via zijn oma die bij ons zingt, heeft hij zich aangesloten. Sterker nog: hij maakt zelfs deel uit van ons bestuur als secretaris. Je ziet: het gaat ons puur om de gezelligheid en het gezamenlijk muziek maken. In ons huidige repetitieruimte van Delta is een lift aanwezig, dus de repetities op de eerste verdieping hoeven geen belemmering te zijn. In het geval mensen niet mobiel zijn, kunnen we er een mouw aanpassen door ze te halen en brengen. Iedereen helpt iedereen."

Jaarlijks uitje

"O ja, ik vergeet bijna te zeggen dat we jaarlijks een uitje organiseren. Ook hier geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd."

Voor meer informatie over Polegala en aanmelding kan gebeld worden met voorzitter Richard van den Berg via telefoonnummer 06-28616557.