Help een ander door diens tuin op te knappen.
Help een ander door diens tuin op te knappen. (Foto: Archief)

'Vrijwilligerswerk geeft mij voldoening'

HEERHUGOWAARD - 'Vandaag is het prachtig weer en ik heb met mevrouw afgesproken dat ik haar tuin kom doen. Alles ligt al netjes klaar en ik zie dat er inderdaad wat gedaan moet worden. Eerst even snoeien en daarna nog wat onkruid verwijderen. Na een uurtje lekker in het zonnetje bezig zijn bekijk ik het resultaat en ben er blij mee.

'Als tuinvrijwilliger kun je echt het verschil maken'

Op dat moment draai ik mij om. Daar achter het raam staat de mevrouw die ik telefonisch heb gesproken, haar ogen glinsteren. Ze is zo blij met het resultaat en roept dit naar mij. Deze mevrouw zit net als vele ouderen in de coronatijd veel thuis en kijkt de hele dag naar haar tuin of zit erin. Hoe fijn is het dan dat het er netjes uitziet en dat ze er echt van kunnen genieten? Dit heb ik kunnen doen voor haar met maar een uurtje van mijn tijd. Mevrouw is blij en ik ook. Een uurtje in de zon bezig zijn voor een ander, wat kan dat een goed gevoel geven.


Zie jij het ook zitten om zelf te bepalen wanneer en welke tijd je iemand wilt helpen? Meld je dan ook aan bij Wonen Plus Welzijn Heerhugowaard. Als tuinvrijwilliger maak je echt het verschil voor vele mensen die helaas niet meer zelfstandig in de tuin kunnen werken.'


Aanmelden kan via heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl of 072-5717170.