Het productiewerk bij activiteitencentrum Maatwerk kan, tot vreugde van alle betrokkenen, weer worden opgepakt.
Het productiewerk bij activiteitencentrum Maatwerk kan, tot vreugde van alle betrokkenen, weer worden opgepakt. (Foto: Theo Annes)

‘Eindelijk kunnen de cliënten van Maatwerk elkaar weer ontmoeten’

HEERHUGOWAARD – Bij Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling en onderdeel van GGZ Noord-Holland Noord, zijn ze opgelucht dat de coronamaatregelen versoepeld zijn. Zowel cliënten als begeleiders hebben het onderlinge contact enorm gemist. “Natuurlijk hebben we tijdens de lockdown geprobeerd het contact zo warm mogelijk te houden”, vertelt teamleider Yvette Roet. “Maar niets haalt het natuurlijk bij persoonlijk contact.” En hoewel een schouderklopje, knuffel of arm om iemand heen slaan er vooralsnog niet in zit, vinden de cliënten veel steun in het samenzijn.

“Als ik nog langer thuis had moeten blijven, dan was ik heel ongelukkig geworden”, aldus Orfeo, één van de cliënten van Maatwerk. Die uitspraak tekent het grote sociale en maatschappelijke belang van het activiteitencentrum aan de Taxuslaan. “Het was natuurlijk even niet anders, maar ik heb de mensen hier enorm gemist”, voegt Ed, een ander cliënt, toe.


Lees verder op pagina 6

Teamleider Yvette Roet helpt cliënten Orfeo (l) en Ed op weg.
Het productiewerk bij activiteitencentrum Maatwerk kan, tot vreugde van alle betrokkenen, weer worden opgepakt.