'Wie van jullie wordt de nieuwe Peter Pan', bulderde Mathijs Kuijper alias Kapitein Haak.
'Wie van jullie wordt de nieuwe Peter Pan', bulderde Mathijs Kuijper alias Kapitein Haak. (Foto: Kids With Attitude)

Ontmoeting met Kapitein Haak

En zo waren de Peter Pan kandidaten alweer toegekomen aan hun laatste les in Wijkcentrum de Zon. Deze bijeenkomst was extra spannend omdat de jongens bezoek kregen van acteur Mathijs Kuijper die ook bij Kids with Attitude werkt en voor de vierde maal de dubbelrol van vader George Darling en Kapitein Haak gaat vertolken.

'Dan is zo’n kapitein Haak in piratenkostuum ineens best imponerend'

De jongens vonden het best een beetje spannend aangezien Mathijs de lesruimte in vol ornaat - dus in het imposante kostuum van de gevreesde Haak - zou betreden. De jongens zaten na het inzingen met hun map met liedteksten aan hun tafeltjes toen de deur langzaam open ging en als eerste de arm met die zilveren Haak om de hoek kwam. 'Wie van jullie is mijn nieuwe aartsvijand, Peter Pan?' zei Mathijs, terwijl hij groots binnenliep met zijn onvervalste Haak-stem, gevolgd door een bulderende gemene lach. Dan is zo’n kapitein Haak in piratenkostuum met zwarte tanden ineens toch best wel imponerend!


Gelukkig was het ijs gauw gebroken toen Mathijs met zijn eigen vertrouwde stem verder sprak met de talentjes. De jongens hadden deze week allen het duet tussen Peter en Haak uit de musical ingestudeerd en het was geweldig voor ze om dit nu eens met alle Peters tegelijk te kunnen doen. De les werd positief afgesloten en daarmee zijn de jongens klaar voor de finale-auditie op de nieuwe leslocatie van Kids with Attitude: basisschool De Boomladder.


Volgende week leest u hier een verslag van deze laatste auditie en het langverwachte antwoord op de vraag: 'Wie wordt Peter Pan?'.