Parlan zoekt pleegouders.
Parlan zoekt pleegouders. (Foto: Parlan)

Pleegouders zijn heel hard nodig

HEERHUGOWAARD - Voor 22.000 kinderen in Nederland is een veilig en stabiel thuis met liefde, warmte en structuur niet vanzelfsprekend. Omdat er een tekort is aan pleegouders die deze kinderen kunnen opvangen houdt Pleegzorg Nederland van 28 oktober tot en met 4 november de Week van de Pleegzorg.

Komende week is het Week van de Pleegzorg

Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk sluiten zich aan bij deze actieweek, waarin aandacht wordt gevraagd voor de pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Kijkje in wereld van pleegzorg

Pleegkinderen hebben vaak veel meegemaakt voordat ze in een pleeggezin gaan wonen. Ieder kind is anders en daarom worden er ook verschillende soorten pleegouders gezocht: voltijd, deeltijd, in de weekenden of doordeweeks. De campagnesite www.openjewereld.nu nodigt mensen uit om in de wereld van pleegzorg te stappen en kennis te maken met de kinderen, ouders, pleegouders en professionals. Op de site kunnen mensen die geïnteresseerd zijn meer informatie vinden over het pleegouderschap en de verschillende vormen van pleegzorg die er zijn. Aan de hand van een test kunnen ze bepalen welke vorm van pleegzorg bij hen zou passen.

Sepp (10) zoekt een pleeggezin in Heerhugowaard

Sepp

Jeugdhulp Parlan, een van drie pleegzorgorganisaties actief in de regio Alkmaar, zoekt een nieuw pleeggezin voor de 10-jarige Sepp*, bij voorkeur een gezin in Heerhugowaard. Sepp woonde de afgelopen vijf jaar bij een pleeggezin in Heerhugowaard, waar hij helaas niet kan blijven. Hij zit in groep 7, is goed in sporten en kan goed contact maken met andere kinderen. Parlan zoekt een pleegouder en/of pleeggezin waar hij zich in zijn eigen tempo verder kan ontwikkelen. Meer weten over Sepp? Kijk dan op www.pleegzorgparlan.nl of bel 088-124 00 01.


*Dit is niet de echte naam van de jongen.