Cover van José's nieuwste roman, 'De weddenschap'.
Cover van José's nieuwste roman, 'De weddenschap'. (Foto: Aangeleverd)

Schooljuf José lanceert vierde boek

Vervolg van de voorpagina

"Voor de volgende drie hoofdstukken schrijf ik steekwoorden op, zodat ik steeds weer verder kan.” Tips en inspiratie uit bijvoorbeeld Schrijven Magazine zuigt ze als een spons op, want ook al heeft ze nu een eigen stijl ontwikkeld, de Noordendse blijft zich ontplooien. Sinds begin dit jaar heeft José een nieuwe uitgever, Godijn Publishing uit Hoorn. "Een snel groeiende uitgeverij die schrijvers laat meedenken, bijvoorbeeld over de cover. Die van ‘Verzwegen' heb ik dan ook zelf mogen uitkiezen. Het past goed bij het verhaal - er komt joyriding in voor - en straalt de juiste mate van spanning uit.”

'Een writer's block heb ik nog nooit gehad'

Fijne afleiding

Tijdens de lockdown in het voorjaar is José gestart met het schrijven van haar vierde boek. “Doordat de yoga en het tennis waren stopgezet, had ik meer tijd over. Dan ga ik toch weer schrijven, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Die ideeën móeten eruit. Lezen blijf ik ook altijd doen. Dat kan zo’n fijne afleiding zijn, zeker nu in deze coronatijd. Met een boek kun je je even terugtrekken naar een andere wereld. Ook voor kinderen is lezen enorm belangrijk. Of ik als basisschooljuf ooit een kinderboek ga schrijven? Dat zou best nog wel eens kunnen…!”

Maak het mee!

De online lancering van ‘Verzwegen’ vrijdag 30 oktober live meemaken? Houd dan vanaf maandag 26 oktober de Facebookpagina’s @godijnpublishing en @auteurjosekruijer in de gaten. Bruna Middenwaard verkoopt gesigneerde exemplaren. Deze zijn tevens telefonisch te bestellen via 072-5712531 of via Facebook (@BrunaMiddenwaardHeerhugowaard). Afrekenen gaat dan via een betaalverzoek en het boek wordt eventueel ook gratis thuisbezorgd.