Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen kondigt een tijdelijke innamestop aan.
Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen kondigt een tijdelijke innamestop aan. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Tijdelijke innamestop babyspullen

HEERHUGOWAARD - Het coronavirus raakt iedereen, dus ook de Heerhugowaardse stichting Babyspullen, die babystartpakketten maakt voor (aanstaande) ouders die het financieel niet breed hebben. "De gezondheid van iedereen die betrokken is bij onze stichting staat voorop", onderstreept oprichtster Marjolijn Hermus. "We vinden het heel belangrijk om – rekening houdend met de maatregelen en richtlijnen – onze processen waar mogelijk draaiende te kunnen houden. Daarmee kunnen we gezinnen die onze babystartpakketten zo hard nodig hebben blijven helpen."

Helaas is het nodig om scherp te blijven en maatregelen te blijven treffen om de impact van het coronavirus te beperken. "Als gevolg van de aangescherpte maatregelen hebben we minder vrijwilligers om de gedoneerde babyspullen te sorteren", aldus Marjolijn. "Dit betekent dat er meer spullen binnenkomen dan we kunnen verwerken. Daarom hebben we besloten tot een tijdelijke innamestop en is de kaart met inzamelpunten van de website gehaald. We vragen mensen om voorlopig geen extra babyspullen te doneren." Het is nog niet duidelijk hoe lang de innamestop zal duren.

Anderhalve meter

"Doordat de bovenverdieping verbouwd is en nu een stuk ruimer is, kunnen we doorgaan met het inpakken van pakketten zoals we dat de afgelopen periode hebben gedaan." Het sorteren beneden blijft beperkt vanwege de anderhalve meter afstand. "We kunnen helaas niet het maximale aantal vrijwilligers inzetten omdat de tafels dicht bij elkaar staan. Wel hebben we extra vrijwilligers mogen begroeten voor de stille momenten. Daar zijn we super blij mee. Aanmelden als (tijdelijke) sorteervrijwilliger kan nog steeds. Stuur een mail naar vacatures@stichtingbabyspullen.nl zodat we kunnen kijken welke dagen en tijden beschikbaar zijn."

Opslag en sorteercentra

De meeste opslagpunten zijn ook weer open. Marjolijn: "Daar zijn we heel blij mee want zo kunnen mensen hun babyspullen kwijt en kunnen we voorraden ophalen en pakketten blijven maken. De sorteercentra die open zijn, staan ook op de kaart op de website. Fijn voor de medewerkers daar en fijn voor ons want het voorsorteren helpt enorm."

Transport en kantoor

Doordat de meeste inzamelpunten en opslaglocaties open zijn, draait ook het transport. Het kantoor is ingesteld op de anderhalvemeter-samenleving. De werkzaamheden van de administratieve krachten op kantoor worden afgeschaald. Marjolijn: "Deze vrijwilligers werken grotendeels vanuit huis. We bekijken de aanwezigheid in Heerhugowaard zorgvuldig. Onze vrijwilligers zijn via interne kanalen geïnformeerd. Ben jij vrijwilliger en heb je geen bericht ontvangen? Stuur dan een mail naar info@stichtingbabyspullen.nl."