Ontvang nieuw leesvoer via de AfhaalBieb!
Ontvang nieuw leesvoer via de AfhaalBieb! (Foto: Aangeleverd)

Afhaalbieb voor jeugdleden

HEERHUGOWAARD - Door de maatregelen rond het coronavirus zijn alle bibliotheken tijdelijk gesloten. Maar jeugdleden in Heerhugowaard kunnen vanaf nu wel boeken bestellen en afhalen bij de bibliotheek. Deze AfhaalBieb is voorlopig alleen voor jeugdleden van nul tot en met veertien jaar beschikbaar.

Via een bestelformulier op de website kan je aangegeven wat jouw niveau is of het niveau van jouw kind, de leeftijdscategorie en de genrevoorkeur. Er kan niet rechtstreeks uit de catalogus gereserveerd worden. Een bibliotheekmedewerker kiest drie boeken uit die in het door jou aangegeven genre vallen en bij jouw wensen passen. Je aanvraag wordt verpakt in een papieren tas en je krijgt een telefoontje om een afspraak te maken voor het afhalen.

Richtlijnen RIVM

Voor ieders veiligheid worden bij het afhalen de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. In het kort komt het er op neer dat de boeken contactloos worden overhandigd en dat mensen gevraagd wordt zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek te komen. Het complete overzicht met spelregels is te vinden op de website.

Bestelformulier

Het bestelformulier voor de AfhaalBieb en alle spelregels zijn te vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl onder het kopje 'AfhaalBieb Jeugd'. Nog geen lid? Geen probleem. Je kunt nu online geheel gratis lid worden van de bibliotheek (dit gratis lidmaatschap geldt voor jeugd van nul tot achttien jaar).

Ontvang nieuw leesvoer via de AfhaalBieb!