Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Paasdiner

Oma had ons uitgenodigd voor een etentje met Pasen. Allereerst een kopje koffie met daarbij een moorkop. Helaas kon dat niet doorgaan want dat deed ons denken aan de roetpiet met Sinterklaas. Dus ging oma naar de bakker en ze kwam al snel terug met een jodenkoek. Deze koek bleek inmiddels al op de verboden lijst te staan. Opa gaf aan zelf iets te halen en hij bracht een paar negerzoenen mee, hetgeen ook niet door de beugel kon. Een paar Maria-biscuitjes kon helaas ook niet geaccepteerd worden.


Na de koffie een drankje vroeg opa: 'wat willen jullie drinken?', terwijl hij zijn pakje Javaanse Jongens shag uit zijn zak trok. Nee, opa halfzware shag kan, maar geen Javaanse Jongens shag. 'Oké, dan maar niet. Ik heb bier, rode en witte wijn.' De aanwezigen gaven aan dat rood en wit echt niet kon en dat eventueel rosé als tussenkleur wel acceptabel zou zijn. Twee familieleden kwamen niet omdat de een roodvonk en de ander geelzucht had. Uiteindelijk werden het een paar glazen water. Er was nog wel iemand die oranje sinas wilde, maar dat glas viel om. Oma kwam gelijk met Witte Reus wasmiddel aanzetten, maar de kleur wit werd ook niet getolereerd.

'Toen wij gingen eten deelde oma mede dat zij groene en witte asperges had, hetgeen haar niet in dank afgenomen werd'

'Willen de kleintjes nog snoep of zwarte drop?', vroeg oma, waarop een van de aanwezigen aangaf dat de drop echt niet kon. 'Wie wil er wat groene ijsthee?'. Toen werd het heel stil, want dat kon ook niet. Weer water. 'Ik heb hier nog goudgele kaas' zei opa, maar gelijk werd hem de mond gesnoerd. Toen wij gingen eten deelde oma mede dat zij groene en witte asperges had hetgeen haar ook niet in dank afgenomen werd. 'Wil iemand dan zigeunerschnitzel met saus', dat kon ook niet door de beugel. 'Iemand nog trek in blanke vla?' Oh nee!

Wim Admiraal