Stichting Babyspullen gunt alle pasgeborenen in Nederland een goede start.
Stichting Babyspullen gunt alle pasgeborenen in Nederland een goede start. (Foto: Pixabay)

'Rompers per post'

HEERHUGOWAARD - Bij Stichting Babyspullen draaien ze gezien alle omstandigheden nog niet op volle toeren. Alle inzamelpunten blijven voorlopig nog gesloten. Daardoor is er momenteel bijna geen aanwas van spullen die in de pakketten kunnen worden verwerkt.

"Vanwege de genomen maatregelen werken we momenteel met minder vrijwilligers in ons sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard en staan alle andere werkzaamheden op een laag pitje", aldus Marjolijn Hermus namens de stichting. "We willen heel graag zoveel mogelijk babystartpakketten inpakken, om deze te kunnen verstrekken aan gezinnen die het hard nodig hebben. Alleen zijn nu niet alle spullen op voorraad, waardoor het lastig is om complete babystartpakketten in te pakken. Daarom houden we nu een hele gerichte inzamelactie. We hebben nodig rompers in maat 74 tot en met 92, maillots in maat 50 tot en met 92, billendoekjes en verzorgingsproducten. Mensen kunnen ons helpen door deze spullen te verzamelen en naar ons op te sturen. We hopen op dit moment alleen deze schaarse items te ontvangen, zodat we deze met een paar vrijwilligers snel uit kunnen zoeken en sorteren, en ze in de babystartpakketten kunnen doen. De babyspullen kunnen worden opgestuurd naar Stichting Babyspullen, Nijverheidsplein 2F, 1704 RB in Heerhugowaard. Alvast heel erg bedankt. Niet alleen namens ons, maar ook namens alle baby’s die wij hiermee kunnen helpen!"


Natuurlijk is een financiële donatie ook meer dan welkom. Dit kan bijvoorbeeld via iDeal op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/steun-financieel/eenmalig/ .