De kinderen van de Kiezelsteen (groep 1/2) van De Carrousel maakten dit kunstwerk met de badeendjes.
De kinderen van de Kiezelsteen (groep 1/2) van De Carrousel maakten dit kunstwerk met de badeendjes. (Foto: Aangeleverd)

'We doen het niet in ons 'eendje''

HEERHUGOWAARD - Het zal weinig mensen ontgaan zijn; maandag 17 augustus zijn na een welverdiende vakantie de scholen weer gestart. Elke school of opvanglocatie pakt op zijn eigen manier de draad weer op. Bij Kindcentrum De Carrousel/ De Fonkelsteen in Heerhugowaard kregen alle kinderen van de school, peuterspeelzaal Babbels en odc De Klink van hun juf of meester een eendje, met daarbij de boodschap dat iedereen er met z'n allen een mooi, leerzaam schooljaar van gaat maken. "Dat gaan we niet in ons 'eendje' doen, maar dat doen wij samen", zo klonk het. In elke groep werd vervolgens een mooi kunstwerk gemaakt met de badeendjes.

Scholen en opvanglocaties zijn weer begonnen

De Carrousel/ De Fonkelsteen is een Jenaplanschool waarbij het samen spelen, samen vieren en samen spreken belangrijke pijlers zijn. "Dit is bij ons terug te zien in verschillende activiteiten zoals dagelijkse kringen in elke groep, gezamenlijke weeksluitingen en veel aandacht voor elkaar", licht directeur Tammy Reurslag toe. "Kennistoename, plezier en groei gaan bij ons hand in hand. Daarnaast werkt de school nauw samen met Babbels en de Klink. Zo doen peuters met een aantal thema's mee met de kleuters, spelen zij samen buiten, komen kinderen van de Klink in de klas meedoen met een gym- of muziekles en spelen we samen spelletjes."

Samenwerking weer oppakken

Afgelopen schooljaar zijn sommige dingen vanwege de coronamaatregelen anders gelopen. Zo hebben de kinderen een aantal weken thuisonderwijs gekregen. "Zij moesten het zelf doen met hun juf of meester op afstand en met hulp van hun ouders of verzorgers", vertelt Tammy. "Gelukkig hebben zij de laatste weken ook nog volledig les kunnen krijgen waardoor de leerlingen samen met hun klasgenootjes hebben kunnen werken en leren, om zo gezamenlijk het schooljaar af te ronden. Ook de samenwerking met Babbels en De Klink heeft in die tijd op een lager pitje gestaan. Dit schooljaar gaan we de samenwerking met de Klink en Babbels weer oppakken op een veilige manier, binnen de geldende RIVM-richtlijnen. Wij gaan er samen met de kinderen, het team en de ouders/verzorgers een mooi jaar van maken waarin wij weer een hoop zullen gaan leren van en met elkaar! En bent u nog op zoek naar een school voor uw kind? U bent altijd van harte welkom. U kunt ons altijd bellen of mailen voor een afspraak."


Meer info op www.obsdecarrousel.com.