De opvallende groene caravan van het Afval Lab komt naar de BroekerVeiling.
De opvallende groene caravan van het Afval Lab komt naar de BroekerVeiling. (Foto: Aangeleverd)

Afval-lab bezoekt BroekerVeiling

LANGEDIJK - Van een oude plastic dop iets nieuws smelten, proefjes doen, piano spelen in de boomgaard, het museumwater onderzoeken, en creatief aan de slag met wat je om je heen kunt vinden. Het Afval-lab bezoekt vrijdag 21 en zondag 23 augustus van 13.00 tot 17.00 uur de binnenplaats van museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk.

De melkboer bracht de melk in flessen en je zette je oude flessen weer voor de deur klaar. De groenteboer reed met een ventkar langs de deuren. Plastic om de groenten kende niemand. Je at lokaal en seizoensgebonden. De meeste mensen hadden een composthoop. Aardig ‘zero waste’ was die ‘goeie oude tijd’.

Eigen moestuin

Museum BroekerVeiling neemt je mee naar vroeger, maar blijft niet in het verleden hangen. Want juist ook daar zetten ze stappen om steeds duurzamer te worden. Wist je dat de keuken in het restaurant helemaal biologisch is? Dat ze een grote eigen moestuin hebben, en dat er nog steeds groenten van de eilanden komen?

Groene caravan

Het Afval-lab is een rijdende groene, open te klappen caravan annex theater, annex lab, om afval te onderzoeken en te upcyclen. Een boeiende plek voor onderzoek, voor ontdekken en innovatie! Hier wordt afval een tweede leven geschonken. Er is een strippenkaart met activiteiten die tussen de vijf en vijftien minuten duren en waar kinderen vrijblijvend aan kunnen meedoen. Denk mee over hoe het museum nog ietsje groener kan worden gemaakt. Doe proefjes, zet speciale recycle apparatuur in, maak een wormenhotel en dat alles met live muziek erbij.


Je vindt het afval-lab midden in de boomgaard van het museum.