Probeer de verschillende instrumenten uit om te zien of iets bij je past.
Probeer de verschillende instrumenten uit om te zien of iets bij je past. (Foto: Frits de Beer)

Een week lang muziekinstrumenten uitproberen bij Cool

HEERHUGOWAARD - Kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking brengen met kunst en muziek is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar ook op latere leeftijd zorgt kunstbeoefening voor een fit brein. Een mooi voornemen dus om het nieuwe seizoen te starten met een muzikale of creatieve cursus! Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 augustus organiseert Cool kunst en cultuur de Week van de Proefles. Meld je gratis aan en ontdek ons nieuwe aanbod van cursussen of kom instrumenten uitproberen!

Van vrijwel alle cursussen wordt een sneak preview gegeven waarbij belangstellenden direct mee kunnen doen. Zo leren ze de docent kennen, maken ze kennis met de cursus en ontdekken ze de persoonlijke ervaringen van de cursisten zelf! Er kunnen zowel nieuwe als bekende cursussen uitgeprobeerd worden, zoals Let’s go a capella, Ukelele, Wereldmuziek of de Basiscursus Fotografie. Liever creatief aan de slag in het atelier? Neem dan een kijkje bij Beeldhouwen & Keramiek. Kortom, er zijn proeflessen voor alle leeftijden, van jong tot oud(er).

Instrumenten uitproberen

Zaterdagmiddag 29 augustus zet Cool de deuren van alle muziekstudio’s open om instrumenten uit te proberen. Er zijn drie (gratis) tijdsloten van elk zestig minuten, waarin geïnteresseerden vrij door Cool kunnen lopen om verschillende instrumenten uit te proberen en kennis te maken met de muziekdocenten. De verschillende tijdsloten zijn 12.30 tot 13.30 uur, 13.45 tot 14.45 uur en 15.00 tot 16.00 uur.

Rooster en aanmelden

Het rooster van de Week van de Proefles is terug te vinden op www.coolkunstencutuur.nl. Voor de gratis proeflessen van de cursussen dienen belangstellenden zich van tevoren op te geven via info@coolkunstencultuur.nl. Voor de instrumentenproeverij van zaterdag 29 augustus is een tijdslot te reserveren via www.coolkunstencultuur.nl/educatie.

Welk instrument past bij jou?