De cast van 'Aïda' bij het traditionele aansnijden van de taart.
De cast van 'Aïda' bij het traditionele aansnijden van de taart. (Foto: Aangeleverd)

De Maatjes speelt 'Aida' in Cool

HEERHUGOWAARD – De repetities zijn in volle gang voor de nieuwe 'coronaproof' musical van de Maatjes. Na de succesvolle reeks in juni van de musical 'Delphi' keren zij nu terug op de planken van Cool kunst en cultuur met 'Aida', uitgevoerd door veertien talentvolle jonge spelers van diverse musicalgroepen uit de regio - waaronder het Heerhugowaardse Brassica Musicals - en live begeleid door het Grand Circle Orchestra. De kaartverkoop is inmiddels opgestart via de website van het theater en meer dan de helft van de beschikbare kaarten is al verkocht.

Onder meer leden van Brassica in de cast vertegenwoordigd

Het repetitieproces werd traditioneel afgetrapt met het aansnijden van de taart. Een feestelijk moment, uiteraard op gepaste afstand. Behalve voor stelletjes en in deze cast zijn die rijk vertegenwoordigd. "Natuurlijk is dat een groot voordeel bij zang en ook de zoenscènes vormen op die manier geen probleem", vertelt regisseur Ineke de Geus namens de Maatjes.

Rolverdeling

Audities zijn er niet gehouden, want de Maatjes nodigen spelers altijd uit om mee te doen aan hun producties. Ineke: "Wij zijn geen vaste musicalgroep met leden en op die manier blijft de samenstelling van de groep altijd verrassend en verfrissend voor het publiek. Dit keer bestaat de cast uit spelers van Brassica Musicals (Heerhugowaard), Westend (Hoorn) en musicalvereniging AZOV (Enkhuizen). Een bont gezelschap van ervaren solisten en ensemble leden, die in vijf lange repetitiedagen de show helemaal aanleren. Gedreven door passie, enthousiasme en vreugde dat ze weer kunnen meespelen in een theaterstuk in coronatijd en daar hebben ze dan de vele uurtjes thuisstudie graag voor over."

Plot

Het meeslepende verhaal van 'Aida' is niet bij iedereen bekend. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep Nubische vrouwen gevangen, waaronder de beeldschone Aida. Hij is op slag verliefd, maar schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af, want Amneris komt er al snel achter dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd, omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames zal gezien worden als verraad van haar volk. Een epische musical over liefde, loyaliteit en verraad!


'Aida' wordt vrijdag 4 en zaterdag 5 september opgevoerd in Cool kunst en cultuur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl.