Denk mee over manieren om er een toffe zomer van te maken.
Denk mee over manieren om er een toffe zomer van te maken. (Foto: Aangeleverd)

Gezocht: Heerhugowaardse jongeren die een toffe zomer willen beleven!

HEERHUGOWAARD - Horeca, de jongerencentra en Cool zijn dicht. Evenementen zoals Mixtream en Heerhugowaard Live zijn afgeblazen. Voor de jeugd valt er de komende zomerperiode weinig te beleven. Cool’s Cultuurverbinder Jongeren Jasmijn van Vliet wil daar verandering in brengen. Met een denktank wil ze gaan brainstormen over hoe de jongeren in Heerhugowaard en Langedijk zichzelf tóch een leuke zomer kunnen bezorgen. Laat jij ook je stem horen?

‘Houd je van een uitdaging en ben je goed in omdenken? Laat je stem horen!’

Met een denktank wil ze gaan brainstormen over hoe de jongeren in Heerhugowaard en Langedijk zichzelf tóch een leuke zomer kunnen bezorgen. Laat jij ook je stem horen? "Juist in deze rare tijden, waarin we noodgedwongen op elkaars lip zitten, hebben jongeren behoefte aan iets leuks dat helemaal voor hen zelf is", legt Jasmijn uit. "Maar hoe vul je dat in, zonder de RIVM-maatregelen uit het oog te verliezen? Met wethouder John Does en beleidsmedewerker van de gemeente Luke Mulder samen heb ik gebrainstormd over de vraag hoe we jongeren straks toch een leuke vakantie kunnen bieden, dit in samenwerking met John Snoek en Lineke Kortekaas van Cool. Maar wij kunnen wel gaan brainstormen, maar het is natuurlijk veel leuker om de jongeren zelf te laten meepraten en meebeslissen. Zij denken heel anders, zijn vaak enorm creatief. Daarom wil ik een denktank opzetten, waarin we met de jongeren kunnen sparren. Via videobellen kunnen we dan praten over wat jongeren willen en wat er binnen de mogelijkheden die we hebben haalbaar is."

Tussen 12 en 18 jaar

Jasmijn denkt daarbij met name aan jongeren tussen de twaalf en achttien jaar, omdat dat na de basisschoolkinderen waarschijnlijk de volgende groep is die meer bewegingsvrijheid en ruimte krijgt van de overheid. "Ik kom heel graag met deze jongeren in contact. Dus heb je een leuk idee, zet het op de mail. Dat kunnen online activiteiten zijn, maar ook offline, bijvoorbeeld op het Strand van Luna of in het Geestmerambacht. Daar is genoeg ruimte om de anderhalve meter afstand te kunnen aanhouden. Samen met een groep jongeren, die de denktank vormen, bespreek ik alle ingezonden ideeën. De ideeën die tof ‘én haalbaar zijn, sturen we direct door naar wethouder John Does. Dus houd je van een uitdaging en ben je goed in omdenken? Laat je stem horen!"


Stuur je idee naar jasmijn@coolkunstencultuur.nl.

Jasmijn van Vliet hoort graag welke plannen jongeren zelf hebben om er een mooie zomer van te maken.