Burgemeester Blase verrast het bruidspaar.
Burgemeester Blase verrast het bruidspaar. (Foto: Aangeleverd)

Bijzondere huwelijksfelicitatie

HEERHUGOWAARD - Het echtpaar Narold-Van Baden was op 23 april zestig jaar getrouwd. In andere tijden gaat de burgemeester dan langs om het echtpaar daarmee te feliciteren. Maar ja, het coronavirus. De familie van het echtpaar wist de burgemeester te overtuigen dat een bezoek zonder besmettingsgevaar zou kunnen. Burgemeester Bert Blase; 'Ik moet de RIVM-richtlijnen opvolgen. Dus geen bezoek aan kwetsbare ouderen. Tegelijkertijd besef ik dat juist in deze tijd een persoonlijke noot bij zo’n feestelijke gelegenheid belangrijk is. Dus heb ik ja gezegd."

En zo gebeurde het dat het echtpaar vanaf hun balkon de bloemen van de burgemeester met een touw in ontvangst nam. De familie had ook straatmuzikant Bertje Doperwtje laten komen voor een muzikale noot.

Bloemen via touw

Het echtpaar vond het fantastisch. Mevrouw Narold-Van Baden: "Mijn man en ik vonden het onwijs gaaf. We hadden ons de viering van ons zestigjarig huwelijk natuurlijk anders voorgesteld. Dat gaan we straks echt nog wel een keer overdoen. En dan zullen we het lachend vast nog wel over deze bijzondere viering hebben. En wat ook leuk was; omdat de burgemeester het touw had laten hangen, hebben we daarna van buren en kennissen ook nog heel veel bloemen via het touw gekregen. Ik moest bij de buren vazen lenen, hahaha." Het echtpaar heeft twee kinderen en zes kleinkinderen.

Het zestigjarig bruidspaar is blij verrast.