Vlnr. Shayne, Bridget en Merlijn hebben de grootste lol tijdens de voorbereidingen van 'Peter Pan de Musical'.
Vlnr. Shayne, Bridget en Merlijn hebben de grootste lol tijdens de voorbereidingen van 'Peter Pan de Musical'. (Foto: Ruben Rijnveld)

Vrolijk drietal schittert in ‘Peter Pan’

HEERHUGOWAARD- Shayne, Bridget en Merlijn hebben het er maar druk mee! Bij Theaterschool Kids with Attitude, die dit jaar 25 jaar bestaat, volgen deze kinderen met veel plezier musicalles op maandag-, dinsdag- en zaterdagmiddag. Om de hoofdrollen van Peter Pan en Wendy in juli in het theater te kunnen spelen, gaan ze sinds september wekelijks vol enthousiasme naar musicalles. Doordeweeks zijn de lessen van de theaterschool in wijkcentrum De Zon en in het weekend op basisschool De Boomladder. Sinds 2011 brengt Kids with Attitude avondvullende musicals in het theater.

Bridget (10) kreeg in januari te horen dat ze de rol van Wendy had gekregen. Na maanden les op de, hiervoor tijdelijk opgerichte, Peter Panschool kregen Shayne en Merlijn (beiden 9 jaar) in juni het goede nieuws dat ze beiden één voorstelling Peter Pan mochten spelen. Shayne speelt rol tijdens de première op 3 juli in theater De Binding in Langedijk en Merlijn kruipt bij de grande finale op zondag 4 juli in de huid van Peter Pan.

Tinkerbell

Zowel Merlijn als Shayne hebben bij hun voorstelling hun eigen elfje Tinkerbell als tegenspeelster (Britte en Ruby spelen deze rol afwisselend).

Kindercast

Alle leerlingen van Kids with Attitude hebben een rol in Peter Pan de musical. De kindercast, met kinderen van zeven tot en met elf jaar, bestaat uit veertien jongens en dertien meisjes die de rollen van Weeskids en Indianen spelen. Daarnaast zijn er in deze musical ook de rollen van Wendy’s broertjes John en Michael. De tienercast, met kids van twaalf tot en met zeventien jaar, bestaat uit vijftien jongens en meisjes die de rollen van piraten van Kapitein Haak, huishoudster Liza, Nana de hond en de krokodil op zich zullen nemen. Drie volwassenen tenslotte completeren de cast. Zij zullen de rollen van moeder Mary Darling, piraat Smie en de dubbelrol van vader George Darling en Kapitein Haak vertolken.

Sociale aspect

Tijdens de wekelijkse lessen krijgen de kinderen niet alleen de vaardigheden om een grote musical te kunnen spelen (toneelvrij zijn, zingen, acteren, concentratie, dansen) aangeleerd, er wordt ook aandacht besteed aan het sociale aspect, het groepsgevoel en de onderlinge saamhorigheid. Naast de wekelijkse lessen gaan de kinderen jaarlijks op kamp, op speurtocht en bezoeken ze voorstellingen. Een jaar lang samen naar iets toeleven waar je zoveel passie uit haalt is een feest en een heel groot goed voor deze vele kinderen. Kids with Attitude is negenenveertig weken per jaar open.


Meer weten? Kijk op

www.kwamusicals.com.