Behandeling aan rugklachten door Aslin.
Behandeling aan rugklachten door Aslin. (Foto: NJIP)

Verlost worden van vervelende pijnklachten verandert je leven

ALKMAAR- Veel mensen in Nederland leven met langdurige pijnklachten. Onderzoek wijst uit dat minimaal één op de vijf Nederlanders regelmatig last heeft van (chronische) pijn. Wat betekent het eigenlijk om regelmatig pijnklachten te hebben.

Advertorial

Afgezien van allerlei praktische zaken als moeilijker bewegen, niet kunnen tillen, pijn bij zitten en liggen kan je concluderen dat pijn je ervan weerhoudt om je levensdoelen te behalen. Plezier maken met je kleinkinderen, sportprestaties neerzetten, werken, blij en opgewekt zijn, je conditie verbeteren. Het is allemaal niet meer vanzelfsprekend. En soms onmogelijk. Tel daar bij op dat pijn aan de buitenkant vaak niet zichtbaar is. Men vindt dan dat je even door moet zetten. Tanden op elkaar. En je wilt niet degene zijn die de boel ophoudt. Er is veel onbegrip voor langdurige pijnklachten.

Druk mee

De medische wereld heeft het er druk mee. Huisartsen en medische specialisten hebben hun handen vol. Pijnstillers en allerlei behandelingen worden voorgeschreven. Voor een grote groep patiënten is dit echter geen goede, blijvende oplossing. De klachten houden aan en worden zelfs erger. Vlak voor de Covid-19 pandemie uitbrak is er in Alkmaar een nieuwe pijnkliniek gestart. Er wordt een moderne, bijzondere behandelmethode toegepast met razendsnelle resultaten. De patiënten zijn verbaasd over de goede en snelle werking van de therapie. Zowel op Facebook als op Google zijn de positieve recensies niet van de lucht. Soms zijn er vijf behandelingen nodig maar ook zijn er voorbeelden dat jarenlange klachten in één behandeling verholpen worden. Een 60-jarige vrouw met rug- en heupklachten had al tientallen fysiotherapie behandelingen gehad. Tevergeefs. Ze klopte bij de pijnkliniek aan kon na slechts drie behandelingen weer pijnloos wandelen. “Ik heb mijn leven teruggekregen”; was haar commentaar.

Uitleg

Dik, één van de therapeuten in de snelgroeiende kliniek, geeft uitleg. “Onze therapie is een sterk verbeterde versie van diverse bestaande en bewezen methodes. Ruim 90% van onze klanten merkt al na één of twee behandelingen een flinke verbetering. Het is prachtig om in een modern bedrijf met zo veel blije klanten te mogen werken. De naam van deze Alkmaarse kliniek is simpel te onthouden. Spel het woord PIJN maar achterstevoren. N-J-I-P. De NJIP kliniek voor Pijnverlichting. Zie ook de advertentie elders in deze krant.