Op reservering kan een gratis proefles op een favoriet muziekinstrument gevolgd worden.
Op reservering kan een gratis proefles op een favoriet muziekinstrument gevolgd worden. (Foto: FRITS DE BEER.NL)

Afgeslankte open dag bij Cool

HEERHUGOWAARD - De jaarlijkse open dag van Cool kunst en cultuur vindt zaterdag 13 juni, in afgeslankte vorm, plaats. Op reservering kan jong en oud(er) een gratis proefles op een favoriet muziekinstrument volgen.

Naast het bestaande aanbod zijn er nieuwe cursussen toegevoegd voor jong en oud(er), zoals de zangcursussen The Voices of Cool (6-12 jaar) of Let’s go a capella! (12-25 jaar). Of doe tijdens de cursus Wereldmuziek nieuwe kennis op over muziek uit het Midden-Oosten. Op een later moment is het ook weer mogelijk om proeflessen te volgen op deze onderdelen. Meer informatie over het volledige aanbod en de nieuwe cursussen staat op www.coolkunstencultuur.nl.

Kennismaken

Het is deze dag alleen mogelijk om kennis te maken met het instrumentale les-aanbod. "We hebben het geluk dat het pand van Cool groot en ruim is opgezet. Hierdoor kunnen wij veilige routes uittekenen, zodat wij de maatregelen van het RIVM kunnen hanteren en de veiligheid van onze bezoekers kunnen waarborgen", aldus Tina Drijver, manager Educatie.

Reserveren verplicht

Geïnteresseerden kunnen via de website gratis tickets reserveren, zodat zij in een specifiek tijdsslot - tussen 12.30 en 16.30 uur - de open dag kunnen bezoeken. Elk tijdslot beslaat 15 minuten. In dat kwartier kunnen bezoekers het instrument uitproberen en kennismaken met de docent. Meerdere instrumenten uitproberen? Reserveer dan voor verschillende tijdsloten voor deze instrumenten. Drijver: "We zijn heel blij dat we op deze manier alle geïnteresseerden live kunnen laten ervaren hoe een muziekles bij Cool is. De docenten hebben er zin in en de instrumenten staan klaar. Het is tijd om de muziek uit de studio’s te laten knallen!"