Gelukkig zijn er weer veel activiteiten in en rond clubgebouw 't Reigersnest van Scouting Angela.
Gelukkig zijn er weer veel activiteiten in en rond clubgebouw 't Reigersnest van Scouting Angela. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Jubileumactiviteiten op laag pitje, maar clubgebouw ’t Reigersnest bruist weer

HEERHUGOWAARD – Op zaterdagochtend voor Pinksteren brengen we een bezoek aan Scouting Angela. De deuren van het clubgebouw ’t Reigersnest staan wijd open, de Nederlands driekleur wappert in de ochtendzon en binnen liggen enkele honderden eieren. "We hadden met Pasen een actie en pas nu kunnen de winnaars hun prijs ophalen. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de coronaproblemen", aldus Hans Entius, voorzitter van de beheerstichting en het jubileumcomité van de scoutingvereniging die dit jaar 75 jaar bestaat.

Scouting Angela introduceert een nieuwe groep: de Bevers

Door Ruud de Waard

Het jaar 2020 zag er op papier voor Scouting Angela heel mooi uit. Vrijdag 17 januari was de aftrap van het jubileumjaar. Entius: "Op onze nieuwjaarsreceptie was het ongelofelijk druk. De leden, hun ouders, oud-leden en ook mensen uit de buurt kwamen even een kijkje nemen. Dus de start van ons jubileumjaar was fantastisch, maar dat was tevens het laatste wat kon worden georganiseerd; 16 maart ging heel Nederland op slot vanwege het coronavirus. Dat was echt balen."

Versoepelingen

Entius: "Alle activiteiten werden onmiddellijk gestaakt. Het grootste gedeelte van de festiviteiten rond de zomer vallen ook in het water en het is nog afwachten of we in het najaar nog stil kunnen staan bij ons 75-jarig bestaan. De jubileumcommissie is aan het bekijken welke activiteiten we na de zomervakantie nog kunnen oppakken en welke doorgeschoven moeten worden naar volgend jaar."

Drie weken geleden waren de eerste versoepelingen. Op het grasveld voor het clubgebouw mogen verschillende speltakken weer actief zijn. Eén groep tegelijk en uiteraard met inachtneming van alle geldende maatregelen. Zo blijft de toegang voor ouders beperkt tot de haal- en brengzone en dient onderling de anderhalve meter afstand aangehouden te worden.

De Bevers

Met ruim honderd leden, verdeeld over verschillende groepen - denk aan de Welpen, Scouts, Explorers en een Stamgroep - is Scouting Angela een gezonde en levendige vereniging die wekelijks bij elkaar komt in het ruim opgezette clubgebouw ’t Reigersnest.


Lees verder op pagina 5

Liza Hoogendijk en Jasper van Heerden zijn al jaren betrokken bij Scouting Angela.