Oefenen met de meisjes die 'Wendy' en 'Tijgerlelie spelen.
Oefenen met de meisjes die 'Wendy' en 'Tijgerlelie spelen. (Foto: Kids With Attitude)

'Ammehoela!'

Deze week zijn de lessen op de Peter Pan school voortgezet in het heropende Wijkcentrum de Zon in Heerhugowaard. Begin maart dit jaar werd hier de eerste auditie, waarmee werd bepaald wie door mochten naar de Peter Pan school, ook gehouden. Voor de zeven jongens die dingen naar de hoofdrol en hun docent was het fijn om terug te keren naar deze locatie. Acteren en repeteren kon binnen plaatsvinden. De zangoefeningen werden nog even buiten gedaan.

De Peter Pan-kandidaten konden meteen aan de slag met oefeningen voor de articulatie. Verstaanbaarheid van spelers is in een musical enorm belangrijk. Met speelse maar belangrijke oefeningen leren de jongens zich dit wekelijks aan. Merlijn, Shayne, Jayson, Joachim, Elan, Taj en Bart moesten deze week ook een pagina tekst uit het hoofd voordragen. Dit ging hen goed af en het was fijn te zien dat de jongens weer nieuwe sprongen hadden gemaakt na al deze maanden.

'Met de dialoogscène hadden ze de grootste lol'

Deze les kregen ze ook bezoek van Bridget en Ronja, de twee meisjes die de belangrijke meisjes hoofdrollen van Wendy en Tijgerlelie in deze musical gaan spelen. Alle jongens hebben een dialoogscène met hen gespeeld waarbij ze de grootste lol hadden, vooral omdat Peter Pan Tijgerlelie moest begroeten met de tekst 'Ammehoela!'. Ze hebben in Bridget als Wendy ook hun belangrijkste tegenspeelster in de musical dus was het fijn om alvast verschillende teksten met haar door te kunnen nemen. Volgende week krijgen de jongens bezoek van Lucas, die in de vorige versie Peter Pan speelde. Op hem kunnen ze hun vele vragen afvuren. Ook repeteren ze dan met Britte die Tinkerbell gaat spelen. Met haar spelen ze volgende week één van de cruciale scènes uit de musical: 'Elfjes bestaan!'.

Afbeelding