Liza Hoogendijk en Jasper van Heerden zijn al jaren nauw betrokken bij Scouting Angela.
Liza Hoogendijk en Jasper van Heerden zijn al jaren nauw betrokken bij Scouting Angela. (Foto: Aangeleverd)

Scouting Angela houdt moed erin

Vervolg van de voorpagina


Scouting Angela kent veel vrijwilligers; Liza Hoogendijk en Jasper van Heerden zijn er twee van. Liza is vijf jaar lid en dit jaar voor het eerst groepsleider, van de nieuwe groep de Bevers, voor kinderen van vijf tot zeven jaar. Liza: "In januari zijn we via social media en posters met onze plannen van een nieuwe groep naar buiten getreden. Mijn verwachting was dat we misschien vier of vijf nieuwkomers mochten verwachten, maar de animo overtrof mijn stoutste verwachtingen want de groep bestaat nu uit veertien jongens en meisjes. We zijn al twaalf keer op de zaterdagmiddag bij elkaar gekomen, zonder het coronavirus zou dat nog veel vaker zijn geweest."

'Ik ben blij dat we onze leden weer wat activiteiten kunnen aanbieden'

Veiligheid

Jasper van Heerden is al 21 jaar betrokken bij Scouting Angela. Hij begeleidt alle groepen, is stamadviseur en verantwoordelijk voor de website, die er overigens zeer verzorgd uitziet. Voor alle leden heeft hij een videofilm opgenomen waar alle maatregelen in verband met het coronavirus uitgelegd worden. "Juist in een periode waarin iedereen thuis is, is informatie via onze website - maar ook via de sociale media - heel belangrijk. Ik ben blij dat we onze leden weer wat activiteiten kunnen aanbieden."


Overigens is Liza enthousiast geworden voor de scouting dankzij Jasper, met wie ze binnenkort in het huwelijksbootje zat treden, en daar heeft ze nog geen moment spijt van.