Jongeren met goede ideeën gezocht!
Jongeren met goede ideeën gezocht! (Foto: Pixabay)

Jeugd Dijk & Waard is aan zet

REGIO - In Langedijk en Heerhugowaard krijgen jongeren de komende weken de mogelijkheid om activiteiten voor zichzelf en voor andere jongeren te organiseren. Ze hoeven dit niet alleen te doen. Zij krijgen hierbij hulp van jongerencultuurverbinder Jasmijn van Vliet. Met de activiteiten willen beide gemeenten een alternatief bieden voor jongeren die vanwege de coronamaatregelen niet op vakantie kunnen. De activiteiten staan gepland van donderdag 23 juli tot en met zaterdag 8 augustus.

Het initiatief komt van het landelijke plan ‘Jeugd aan zet in crisistijd’ en wordt in samenwerking met het programma maatschappelijke diensttijd (MDT) van het Ministerie van VWS georganiseerd. Dit plan is er voor jongeren van 12 tot 18 jaar en stimuleert hen om activiteiten te organiseren vóór jongeren. Dat geeft jongeren een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding tijdens de vakantie. Marcel Reijven wethouder Jeugd in de gemeente Langedijk is enthousiast over dit initiatief: “Naast een mooie tijdsbesteding, is dit een hele goede manier om jongeren actief te betrekken bij de organisatie van activiteiten en om ze zo te helpen in hun ontwikkeling. En ze ervaren zo zelf de waarde van vrijwilligerswerk!” John Does, wethouder in Heerhugowaard sluit zich hierbij aan: “Meedoen is belangrijk en iedereen moet die kans krijgen. Al deze activiteiten zijn voor alle jongeren in Langedijk en Heerhugowaard. Een mooie manier om elkaar ook beter te leren kennen.”

Jongeren die willen organiseren, kunnen zich aanmelden bij cultuurverbinder Jasmijn van Vliet, jasmijn@coolkunstencultuur.nl. Als tegenprestatie krijgen zij een waardebon van € 50,-, te besteden bij lokale ondernemers. Jongeren die deel willen nemen aan de activiteiten kunnen zich melden via de sociale media van de jongerenwerkers. Via Facebook zijn dit www.facebook.com/huiskamer.langedijk en www.facebook.com/METWelzijnHeerhugowaard. Op Instagram is dit @metjongerenwerkhhw en @huiskamerlangedijk.