Ed Struijlaart.
Ed Struijlaart. (Foto: Aangeleverd)

Wat is er te doen bij Cool kunst en cultuur?

HEERHUGOWAARD - In Cool kunst en cultuur is de komende week weer van alles te beleven! Geniet onder meer blues en boogie, vier tien jaar artiestenbestaan mee, schuddebuik van het lachen of duik in het leven van Freddie Mercury en rockband Queen.

Ruben Hoeke & Henk Pepping

Rasmuzikant Ruben Hoeke gaat deze avond samen met pianist en zanger Henk Pepping op blues en boogie-tour! Gitarist Ruben Hoeke kan je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau getild hebben. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op festivals door heel Europa en daarbuiten. Zaterdag 25 juli, 20.15 uur.

Ed Struijlaart

Na het succes van zijn eerste theatervoorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran' komt Ed Struijlaart terug met een nieuw persoonlijk programma. In 'Alles op Rood' neemt hij je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen tien jaar. In 2010 nam Ed het besluit zijn baan op te zeggen om zich volledig te kunnen storten op zijn grote passie: de muziek. 2020 had voor Ed een jaar moeten zijn waarin het 10-jarig jubileum groots werd gevierd, echter gooide het coronavirus roet in het eten. Ed zat niet bij de pakken neer en stortte zich vol overgave op het geven van livestreams vanuit zijn studio. Deze ervaring neemt hij mee het podium op! Donderdag 31 juli, 20.15 uur.

'Bohemian Rhaposdy'

'Bohemian Rhapsody' is een ode aan de legendarische Britse band Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury, hier fenomenaal geportretteerd door acteur Rami Malek. Mercury vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Vrijdag 1 augustus, 20.15 uur.

Cool Comedy Café

Het Cool Comedy Café staat garant voor kramp in je lachspieren! De leukste stand-up comedians betreden het podium van de theaterzaal en delen hun beste oneliners en anekdotes met het publiek. Grappige Zaken en Playground Comedy verzorgen afwisselend de line-up van ruwe diamanten en door-gewinterde comedians, aangekondigd door de MC. Een hele avond lachen bij het Cool Comedy Café kost slechts € 8,-. Donderdag 7 augustus, 21.00 uur.


Kijk voor tickets, coronaprotocollen en meer informatie op www.coolkunstencultuur.nl.

Stand-up in Café Cool.
Rami Malek als Freddie Mercury.