Ondanks de coronabeperkingen werd het toch een feestje.
Ondanks de coronabeperkingen werd het toch een feestje. (Foto: Aangeleverd)

Pieter Raat viert jubileum ingetogen maar vrolijk

HEERHUGOWAARD - Pieter Raat bestond maandag 29 juni exact 25 jaar. Vanuit de gedachte ‘Fijn leven in uw vertrouwde omgeving’ biedt deze stichting Raat al 25 jaar warme (thuis)zorg en ondersteuning, aansprekende welzijnsactiviteiten en gepast wonen voor senioren in Heerhugowaard.

Voor 1995 werkten de medewerkers vanuit Hugo-Oord en Huis ter Kimme, nu vanuit De Raatstede, Hugo-Waard, het Arboretum en de thuiszorgorganisatie. ,,De jubileumdag is in gepaste vorm gevierd met de cliënten van De Raatstede, Hugo-Waard, het Arboretum, en bij appartementencomplex Magnolia aan de Hortensialaan. Met onder meer muziek, een dansworkshop met Bianca Basjes van Lets twist again en lekker eten en drinken… Uiteraard op anderhalve meter!

Ook aan de thuiszorgcliënten, de afnemers van Tafeltje Dekje en de vrijwilligers is gedacht. Zij ontvingen, of ontvangen in de loop van deze week, een leuke attentie. "De verjaardag was heel geslaagd, gepast en gepassioneerd’’, aldus bestuurder Gabriele Kasten van Pieter Raat. "Begin dit jaar hadden we bedacht dit jubileumjaar elke 25ste van de maand te vieren met ‘iets’ leuks. Corona veranderde alles’’, blikt ze terug. "De afgelopen maanden waren intens voor iedereen. Onze woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Waard zijn nu coronavrij. Dat we met elkaar deze verjaardag kunnen vieren, is heel fijn. Het was ingetogen en tegelijkertijd vrolijk. We komen letterlijk weer in beweging na een periode van veel binnen zitten. De mensen waren blij: ze hebben heerlijk gedanst, gegeten en zichtbaar genoten.’’

Naast leuke activiteiten, muziek, gebak van de cliëntenraad en een heuse Pieters Proeverij voor de bewoners, waren er ook cadeaus voor de cliënten, vrijwilligers en medewerkers. "Bij de oprichting van De Pieter Raat Stichting gaven we een pen cadeau. Nu kreeg iedereen een set unieke ansichtkaarten met daarop bijzondere attributen. Die foto’s maken deel uit van een portretserie van onze cliënten en hun typische Waardse attributen en herinneringen. Bijzondere verhalen, die later dit jaar worden gebundeld en gepresenteerd. We roepen een ieder op eens een kaartje te schrijven en te sturen aan elkaar. Zo dragen we immers allemaal bij aan het welzijn van de ander en zorgen we voor elkaar. Dat is precies waar Pieter Raat voor staat. Ik heb het eerste, handgeschreven kaartje al ontvangen van een van onze cliënten. Als dank voor de leuke dag. Fantastisch toch?’’, glundert Kasten. "Onze plannen voor de volgende 25 jaar? Samen zorgen voor senioren, nu en in de toekomst! Met moderne (dementie)zorg, fijne woonzorglocaties, uitdagende welzijnsactiviteiten en goede thuiszorg en -ondersteuning.

Er werd gedanst in de tuin.
De mensen genoten zichtbaar van alle activiteiten.
Vijfentwintig jaar bestaan mag gevierd worden.