Uit handen van Frits Weel van het Bot Waarderingsfonds mocht Universe de begeerde trofee van de Publieksprijs in ontvangst nemen
Uit handen van Frits Weel van het Bot Waarderingsfonds mocht Universe de begeerde trofee van de Publieksprijs in ontvangst nemen (Foto: Theo Annes)

Popgroep Universe wint De Grote Prijs van het Trinitas College

HEERHUGOWAARD – De popgroep Universe is de grote winnaar van De Grote Prijs tweedaagse geworden. Verzekerde het zich vrijdagavond al van de Bot Waarderingsfonds Publieksprijs, zaterdagavond was ook het oordeel van de vakjury in het voordeel van Universe en mocht de groep de Rabobank Grote Prijs Wisseltrofee in ontvangst nemen.

Muzikale presentatie van leerlingen van het Trinitas College uit Heerhugowaard

In de categorieën popgroep, live begeleid, soundmix, dans en instrumentaal probeerden maar liefst 23 acts vrijdag- en zaterdagavond in Cool voor een klein publiek en in een groot online theater, het publiek en de vakjury er van te overtuigen dat zij over het beste talent beschikken.

Zoals ieder jaar was De Grote Prijs 2020 ook dit jaar weer een muzikale presentatie van leerlingen van het Trinitas College uit Heerhugowaard.

Herinnering om nooit te vergeten

Oorspronkelijk stond het muziekfestijn gepland in week 12 in maart. Door het uitbreken van het coronavirus kon er een streep door alle draaiboeken. Echter door verruiming van maatregelen en creatief denken zijn er door het Trinitas College, gemeente Heerhugowaard en Cool diverse mogelijkheden tegen het licht gehouden om een formule te vinden om voor de organisatie van De Grote Prijs 2020 toch groen licht te krijgen. En zo werd het voor alle deelnemers zowel vrijdag- als zaterdagavond een herinnering om nooit te vergeten.

Bewondering

Of zoals Frits Weel van het Bot Waarderingsfonds het bij het uitreiken van de Publieksprijs verwoordde: ’’Behalve dat ik heel erg heb genoten, ik heb vooral ontzettend veel bewondering voor alle deelnemers. Want ja, ga hier maar eens op dit podium met een fantastisch decor staan om jouw act te doen. Met alle oren en ogen en een positief kritische vakjury alleen op jou gericht. En dan toch in staat zijn om het samen te doen, samen muziek te maken en ook samen plezier te hebben.”

Stemmen

Het fysieke publiek in Cool en het online publiek mocht dus vrijdagavond stemmen voor de Bot Waarderingsfonds Publieksprijs. Zaterdagavond traden alle acts opnieuw op en maakte de vakjury, bestaande uit Martine Wolkers, Mara Strijdhaftig en Lex Pantelic, aan het einde van de avond bekend wie er met de Rabobank Grote Prijs Wisseltrofee naar huis ging. Was het publiek vrijdagavond al overtuigd van de kwaliteiten van Universe, ook de vakjury wees deze talentvolle popgroep dus aan als winnaar van De Grote Prijs. Zoals eerder al bij De Kleine Prijs was de presentatie in bekwame en vertrouwde handen van Eva Noom en Karel Witte.

Bot Waarderingsfonds

Het Bot Waarderingsfonds is in 1987 opgericht bij gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Bot Bouw. Met als doel om plaatselijke organisaties en andere maatschappelijke initiatieven, die zich vrijwillig inzetten voor de Heerhugowaardse samenleving, in stimulerende woorden en financiële gebaren te waarderen.

Keuzecommissie

De keuzecommissie, die een paar keer per jaar bijeenkomt en zich dan buigt over de verzoeken voor een financiële ondersteuning, bestaat uit Eugenie Herlaar, Patricia Smagge, Danny Overtoom en Frits Weel. Zo ook over de aanvraag van de Stichting De Grote Prijs om de naam van het Bot Waarderingsfonds voor drie jaar aan de Publieksprijs te verbinden. Die aanvraag is dus gehonoreerd. Sinds de oprichting is er al voor ruim honderdduizend euro uitgekeerd.