De groepen 8 van basisschool de Vlindertuin uit Heerhugowaard zijn donderdag 2 juli dan echt uitgevlogen.
De groepen 8 van basisschool de Vlindertuin uit Heerhugowaard zijn donderdag 2 juli dan echt uitgevlogen. (Foto: aangeleverd)

Groep 8 Vlindertuin vliegt uit na knallend eindfeest

HEERHUGOWAARD - De groepen 8 van basisschool de Vlindertuin uit Heerhugowaard zijn donderdag 2 juli dan echt uitgevlogen. Na een bijzondere periode waarin veel onzeker en onduidelijk was, is alles toch nog goed gekomen. Helemaal nadat een groep ouders de handen in een geslagen hebben om een eindfeest te organiseren waar nog lang over nagepraat wordt.

Door de Corona-tijd was lang onduidelijk hoe het schooljaar en dus de basisschooltijd zou eindigen. Gaan we nog naar school? Zien we de juffen nog? Gaat de musical door en zo ja, hoe? Wordt het opgenomen of mogen ouders er bij? Hoe sluiten we onze tijd af? Dit zijn een paar vragen die door de koppies van de kinderen heen gingen toen in maart de scholen dicht gingen. Het eindfeest moest er één worden die de boeken in zou gaan en dat is gelukt. “Het eindfeest is iets wat buiten de school om geregeld wordt en we wilden in deze tijd laten zien dat niets van zelf gaat. Het is heel belangrijk om samen te werken en om als ouders ook een signaal van dank af te geven aan de school. Ook de school met de juffen en meesters hebben met dezelfde onzekerheden te maken gehad als de kinderen. De Vlindertuin heeft de Corona periode super goed en snel een invulling gegeven en wij als ouders vinden het belangrijk om ons ook in te zetten voor school”. Aldus de organisatie van het eindfeest.

Het doel van de organisatie was om een feest te organiseren die als een evenement beschouwd kon worden. Aan alles was gedacht! Van echte flyers tot een event website, van VIP bandjes tot goodiebags en van een fotograaf tot een professionele disco die verzorgd werd door niemand minder dan René Verkerk. Dit alles op een fantastische locatie bij de Waerd Bowling in Heerhugowaard.

Het was lang onzeker wanneer de bowling weer echt open mocht. Het restaurant was al open, maar daar komen weinig mensen op af als er niet gebowld mag worden. Toen de organisatie van het eindfeest contact op nam met Frank van ‘De Waerd Bowling’ werd al snel duidelijk dat er niet verder gekeken hoefde te worden. De locatie biedt zo veel mogelijkheden dat het niet uit zou maken of de banen open mochten. Tot ieders vreugde zijn de bowlingbanen sinds 1 juli weer open voor het publiek en de kinderen hebben daar gretig gebruik van gemaakt.

Het besef was daar... het laatste nummertje werd ingezet en het besef was daar.. onvermijdelijk en niet omkeerbaar.. de tijd van ‘samen’ groep 8 moest plaats maken voor ‘alleen’ een nieuwe tijd ontdekken. Bijna 50 kinderen vielen in elkaars armen, tranen rolden over de wangen en juf Lianne en juf Minon werden nog een keer extra geknuffeld. Het was een feest om nooit te vergeten!