De officieuze opening werd gepleegd door Pieter Dijkman - bestuurslid Recreatieschap Geestmerambacht en Alkmaars wethouder.
De officieuze opening werd gepleegd door Pieter Dijkman - bestuurslid Recreatieschap Geestmerambacht en Alkmaars wethouder. (Foto: Marjolein Ansink)

Geestmerloo: prachtig stukje groen voor iedereen

KOEDIJK - Hoewel het allemaal nog wat dichter moet groeien en bloeien is één ding meteen duidelijk. Geestmerloo is een prachtig stukje groen. Het nieuw aangelegde natuurpark - onderdeel van recreatiegebied Geestmerambacht - wordt medio juli officieel geopend, maar woensdag 1 juli kregen leerlingen van RKBS Erasmus, OBS de Cocon en genodigden al een sneak preview.

De scholieren hebben zelf meegedacht over het ontwerp van de natuurspeeltuin. "Dat leerlingen uit groep 7 en 8 mochten meedenken was super!", zegt Reanne uit groep 7 van de Cocon. "Wij wilden het liefst het vlot en de kabelbaan terugzien in het ontwerp en dat is gelukt. Of ik hier straks zelf zal spelen? Zeker weten! Ik woon hier vlakbij in een appartement dus ik loop er zo heen."

Kletsnatte voeten

Na de officieuze opening door Pieter Dijkman - bestuurslid Recreatieschap Geestmerambacht en Alkmaars wethouder - bliezen de leerlingen duizend bellen de lucht in om vervolgens los te gaan op de speeltoestellen. Dat zorgde niet alleen voor stralende koppies, maar ook voor kletsnatte voeten. Vervolgens gingen de hekken weer dicht en krijgt de beplanting tijd om aan te sterken voordat het park voor iedereen toegankelijk is.

Natuurbegraafplaats

Het park is 24 hectare groot, omvat een natuurbegraafplaats van 11 hectare en een speel-, wandel- en natuurgebied van 13 hectare. Hier is het Bos der Omarming te vinden, een herdenkingsplek voor overleden kinderen. Zowel de natuurbegraafplaats als de rest van het natuurpark is openbaar toegankelijk. Op de lig- en speelweide is ruimte om bijvoorbeeld te picknicken of een balletje te trappen. In het Bos der Omarming staat de Wereldboom centraal die symbool staat voor alle overleden kinderen in de wereld. Hier kunnen ouders van overleden kinderen een herdenkingsboom planten. Meer info: https://www.natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl.

Leerlingen van RKBS Erasmus, OBS de Cocon en genodigden kregen een sneak preview.
Het nieuw aangelegde natuurpark - onderdeel van recreatiegebied Geestmerambacht - wordt medio juli officieel geopend.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding