Dit Groene Huis is de receptie van de camping.
Dit Groene Huis is de receptie van de camping. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Camping Dijk&Waard: een spel vol uitdagingen

REGIO – De naam van de fusiegemeente van Langedijk en Heerhugowaard zal waarschijnlijk op 1 januari 2022 een feit zijn. Maar tot 31 augustus zijn alle inwoners en ondernemers en verenigingen van de gemeente Langedijk en Heerhugowaard samen verenigd op één grote camping: Camping Dijk&Waard.

Verbinding van inwoners Heerhugowaard en Langedijk

Camping Dijk&Waard is geen gewone standaard camping met tenten en caravans, maar een plaats voor authentieke ervaringen, creativiteit, verrassingen en eigen initiatief. De drie initiatiefnemers, namen noemen is niet nodig, verwachten veel van de Serious Game, waarbij verbinden het grote toverwoord is. Inwoners van Langedijk en Heerhugowaard samenbrengen en dat in een spelvorm. Heerhugowaard en Langedijk tot en met 31 augustus een grote camping.

Groene Huis

Door de grote gevolgen van het coronavirus schijnt het grootste gedeelte van de inwoners niet op vakantie te gaan. Wat dan te doen? Camping Dijk&Waard brengt de oplossing op een presenteerblaadje, waar iedereen, jong en oud aan mee kan doen. Een fantastisch plan voor de komende weken. En ontdek je eigen omgeving opnieuw. Naast het pand van Henselmans (dat tijdelijk gebruikt mag worden) ligt een groot stuk braakliggend terrein met in de hoek, aan de Stationsweg, een huis dat vorige week helemaal groen is geschilderd. Dit Groene Huis is de receptie van de camping. De plek waar mensen hun goede ideeën kunnen opgeven. De organisatie vraagt om hulp om het spel te organiseren. Kom langs, stel je vragen geef je eigen plannen aan waar anderen iets aan hebben. Ieder initiatief zal ondersteund en gepromoot worden. De spelregels zijn eenvoudig en iedereen doet mee. Samen met elkaar, bewoners, ondernemers en verenigingen.

Basisplaats

Het braakliggende stuk grond, nabij de fietsbrug ‘De Krul’ is de basisplaats van de camping. Daar kunnen mensen naar toe komen om allerlei activiteiten te ontplooien. Nieuwe mensen leren kennen en samen de schouders eronder zetten. Werken aan nieuwe uitdagingen, dingen doen die eigenlijk nooit zou doen. Voorbeelden? Je beste hangplek delen, met je oldtimerclub op het Coolplein parkeren, je droomtuin openstellen, een viswedstrijd houden, een yoga dag voor kerels organiseren, tie-dye shirts maken, een gedicht voorlezen, een graffiti workshop geven of eens keer met twee teams ruilen van sportclub. Maar eigen ideeën zijn natuurlijk van harte welkom.

Spelregels

De initiatie van dit unieke evenement wordt breed ondersteund door de gemeentes Langedijk en Heerhugowaard. Zij zijn ook de eigenaar van de camping. Faciliterend en drijvende kracht en steekt ook financieel de helpende hand toe. Er worden eenvoudige regels vastgesteld. Bezoekers van de camping gaan thuis naar het toilet en om 23.00 uur moet het stil zijn om de camping. Binnen de spelregels kan er veel georganiseerd worden. Toegankelijkheid, gastvrij, saamhorigheid en eenvoud zijn belangrijke elementen om camping Dijk&Waard tot een succes te maken. Receptie: het Groene Huis, Stationsweg 114 Heerhugowaard. E-mail: goedideecampingdijkenwaard.nl, tel 06-27879187, geopend elke dag van 13.00 tot 20.00 uur.

Bij de receptie van de camping kunnen mensen hun goede ideeën opgeven.