Landgoed Willibrordus in Heiloo is een pareltje!
Landgoed Willibrordus in Heiloo is een pareltje! (Foto: Inge Vellema)

Ontdek de landgoederen Willibrordus en Duin en Bosch

REGIO - Het is zomervakantie! Er zijn veel mensen die nu thuis blijven. Een goede reden om op stap te gaan in de eigen omgeving. Op de website www.ontdekregioalkmaar.nl staan allemaal leuke tips voor een uitje; allemaal coronaproof.

Landgoed Willibrordus in Heiloo en Landgoed Duin en Bosch in Castricum zijn pareltjes, die meer dan een bezoek waard zijn! Op beide landgoederen kun je een leuke wandeling maken, een gezellig hapje eten of een bezoek brengen aan verschillende winkels of locaties. Op deze bijzondere plekken werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is hartverwarmend om te beleven hoe welkom je onthaald wordt.

Landgoed Willibrordus

Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek, ‘gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo. Psychiatrische instelling St. Willibrordus Heiloo is in 1929 gesticht door de broeders van Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes. De gebouwen op het Landgoed hebben in de loop van de tijd een nieuwe functie gekregen. Door de herbestemming zijn veel interessante activiteiten gestart. Dit zorgt voor dynamiek en maakt van Landgoed Willibrordus een bijzondere pleisterplaats. Of het nu de musea, wandelroutes, kaasmakerij, theeschenkerij, kwekerij, begraafplaats Oase van Rust, concerten in de Cultuurkoepel, lezingen, toneelvoorstellingen of vele festiviteiten betreft, voor iedereen is er wat te doen.

Landgoed Duin en Bosch

Van gesticht Duin en Bosch naar landgoed Duin en Bosch. In de afgelopen honderd jaar heeft het landgoed verschillende transformaties ondergaan. Dit prachtige, historische landgoed in Castricum is volop in ontwikkeling, waar van alles te beleven is. Een aanrader om te bezoeken is Restaurant De Oude Keuken en Bakkerij Bak'm.

Op www.ontdekregioalkmaar.nl staan verschillende leuke wandel- en fietsroutes die langs of over de landgoederen gaan.

Een aanrader om te bezoeken is Bakkerij Bak'm.