Tijdreizen, daar draait het om tijdens de Kinderboekenweek van 2020.
Tijdreizen, daar draait het om tijdens de Kinderboekenweek van 2020. (Foto: Aangeleverd)

Kinderboekenweek gaat terug in de tijd

HEERHUGOWAARD - De Kinderboekenweek komt er weer aan. Het thema is dit jaar 'En toen?'. Ga mee terug in de tijd! Boeken brengen de geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ontdek het verleden tijdens de Kinderboekenweek, met én zonder boeken!

De Kinderboekenweek wordt woensdagochtend 30 september via een livestream geopend door kinderboekenschrijver Arend van Dam en illustrator Mylo Freeman. Verschillende auteurs komen voorbij en Kinderen voor Kinderen verzorgt een optreden online. Vanaf diezelfde woensdag kun je in de bibliotheek het 'Tijdreizen Doe-boekje' ophalen, waarmee je op expeditie door de tijd kunt gaan. Speel het spel 'Tijd reis je wijs' en maak de vele leuke opdrachten. Voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Op is op.

'Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken'

Tijdens een speciale vlucht van Timetravel Airlines ga je terug in de tijd. Van de watersnoodramp in 1953 tot de tijd van de eerste mensen in de prehistorie. Bekijk de video op www.bibliotheekkennemerwaard.nl en vlieg de geschiedenis in!

Speurtocht en archeologie

Hadden de oude Grieken al raketten? Ontdek het bij de speurtocht 'Techniek door de eeuwen heen', dwars door de bibliotheek. met 11 oktober kun je meedoen aan een leuke speurtocht. Ook in de vestiging in De Noord. Ook kunnen kinderen van acht tot en met twaalf jaar maandagmiddag 5 oktober als archeoloog op ontdekking gaan in de bibliotheek. De toegang is gratis; aanmelden via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Huis van Hilde

En toen…kwam er een dame uit een lang vervlogen tijd langs in de bibliotheek van Heerhugowaard. Wat zou zij komen doen? Spreekt zij wel onze taal? Woonde zij heel vroeger soms hier en hoe leefde zij dan? Nieuwsgierig? Ontmoet de echte Hilde, woensdagmiddag 7 oktober vanaf 15.00 uur. Luister naar een spannend verhaal over de tijd waarin Hilde leefde en probeer als een archeoloog de scherven van een oude pot aan elkaar te lijmen. De toegang is € 3,50 per persoon (ook begeleiders kopen een kaartje). Voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Aanmelden via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.


Nog geen lid van de bieb? Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! Schrijf je in als lid tijdens de Kinderboekenweek. Je betaalt geen inschrijfkosten en je krijgt de Kinderboekenweekkrant.