Wethouders Groot (l) en Langedijk (rechtsvoor) gaven het goede voorbeeld.
Wethouders Groot (l) en Langedijk (rechtsvoor) gaven het goede voorbeeld. (Foto: Theo Annes)

Wethouders geven goede voorbeeld

HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Over de hele wereld werd zaterdag 19 september, World Cleanup Day, zwerfafval geraapt. Provincie Noord-Holland en de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard ondersteunen de aanpak van zwerfafval en deden uiteraard ook mee met deze World Cleanup Day.

Gezamenlijk hielden de gemeenten een opruimactie langs de provinciale weg de N242, op de grens van Langedijk en Heerhugowaard. Wethouders Nils Langedijk van gemeente Langedijk en Annette Groot van gemeente Heerhugowaard raapten, samen met een afgevaardigde van Provincie Noord-Holland en een aantal inwoners van beide gemeenten, het zwerfafval in de berm aan de waterkant langs de N242 op. Uiteraard conform de maatregelen van de RIVM.

Bewustwording

Wethouders Nils Langedijk en Annette Groot benadrukken samen het belang van de aanpak van zwerfafval: “Afval dat gaat zwerven is zeer schadelijk voor planten, dieren, de natuur en kan zelfs in de voedselketen terecht komen. Iedereen kan beginnen met het verschil maken. We zijn blij dat op World Cleanup Day inwoners en bedrijven, net als wij, zelf ook opruimacties op hebben gezet om onze gemeenten schoner te maken. Opruimen is heel belangrijk, maar voorkomen is nog beter. Daarom wordt er ook steeds meer ingezet op bewustwording, zodat er uiteindelijk gedragsverandering gerealiseerd wordt.”

Wethouder Langedijk had zijn dochtertje Eva meegenomen.
Een complete printer weggegooid...!