Presentator Winston Gerschtanowitz (l) feliciteert Heerhugowaarders Arianneke en Bob.
Presentator Winston Gerschtanowitz (l) feliciteert Heerhugowaarders Arianneke en Bob. (Foto: Roy Beusker Fotografie)

Heerhugowaarders in de prijzen

HEERHUGOWAARD - Was dat even een aangename verrassing! Zondagavond 20 september stond niemand minder dan Winston Gerschtanowitz ineens voor de deur bij Bob en Arianneke aan de Middenweg in Heerhugowaard. In zijn handen had hij een cheque ter waarde van 333.000 euro, het bedrag dat Thijs uit Laren had gewonnen in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. "Dit is mega. Ik ben zo bijzonder blij. Ik ben de gelukkigste man op aarde!", aldus de verbouwereerde Bob.

Des te groter was de verrassing dat Winston ook voor zijn echtgenote Arianneke een cheque mee had gebracht. Zij speelt met nog eens drie loten mee met de Postcode Loterij en kreeg een bedrag van 199.800 euro uitgereikt. “Gezondheid is natuurlijk het belangrijkste en dat is niet te koop”, vertelde ze toen ze naar haar eerste reactie gevraagd werd. “Maar we zouden wel dolgraag een boot willen kopen. Of bijvoorbeeld een appartement in Oostenrijk. Dat zijn van die dingen waar we altijd van hebben gedroomd.”


Ook de buren met dezelfde postcode (1704 BE) vielen in de prijzen. Per lot ontvangen zij 66.600 euro.

Huiskamer op wielen

Normaal gesproken komt Winston bij de winnaars in de huiskamer om hen het blijde nieuws te vertellen. Vanwege corona gaat het dit jaar allemaal net even anders. Winston komt nu voorrijden met zijn eigen coronaproof ‘huiskamer op wielen’. Winston: “Al die jaren werd ik steeds heel hartelijk door de winnaars thuis ontvangen. Hoe leuk om nu zelf voor gastheer te spelen en de winnaars net zo warm te ontvangen als zij dat de afgelopen jaren bij mij deden.”


Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij SBS6.