Broers Martijn en Stefan Blaak spelen onder meer werken van Brahms en Saint-Saëns op piano.
Broers Martijn en Stefan Blaak spelen onder meer werken van Brahms en Saint-Saëns op piano. (Foto: Manfred Pollert/ pianoduoblaak.nl)

Muziekkring pakt draad weer op

HEERHUGOWAARD - Stichting Muziekkring Heerhugowaard organiseert zondag 27 september weer een klassiek concert in de grote zaal van Cool kunst en cultuur. De broers Martijn en Stefan Blaak spelen op twee vleugels werken van Brahms, Saint-Saëns, Ravel en een speciaal voor hen gecomponeerde sonate van Jeppe Moulijn. Dit concert is het eerste van zeven die tot en met april volgend jaar op het programma staan. Tenminste, als corona het toelaat.

Aftrap nieuw seizoen met pianoconcert gebroeders Blaak

Het coronavirus trof in maart ook de concertreeks van de Muziekkring: de twee resterende concerten van het seizoen 2019-2020 moesten helaas worden geannuleerd.

Flexibele opstelling

Nu het theaterseizoen van Cool langzaam weer wordt opgestart, is er ook ruimte voor de concerten van de Muziekkring. Cool heeft de grote zaal coronaproof kunnen inrichten. Er is, in een flexibele opstelling, plaats voor ruim tweehonderd mensen. Met een vriendenkring van ruim driehonderd mensen heeft het bestuur van de Muziekkring daarop besloten de eigen programmering aan te passen. De optredende artiesten verzorgen nu twee keer hun programma op één dag; de concerten zijn identiek en duren een uur. Dat biedt de vaste vriendenkring de mogelijkheid de concerten bij te wonen en is er tevens nog ruimte genoeg voor nieuwe vrienden en de losse verkoop.

Goede naam opgebouwd

"Voor het geven van twee keer een concert van uur hebben de musici hun optreden moeten aanpassen. Normaal gesproken hebben zij een programma van ongeveer anderhalf uur met een pauze", zegt Lidy Oonk, programmeur van de Muziekkring. "Gelukkig bleken alle gecontracteerde musici bereid tot aanpassing van hun optreden. Wij hebben in het land inmiddels een goede naam opgebouwd als het gaat om de concerten die wij organiseren. De musici komen hier graag", zegt zij, niet zonder trots.

Programma seizoen 2020-2021

Het zijn niet de minsten die de Muziekkring heeft weten te contracteren; zo staan later dit seizoen ook het Dudok Quartet en Cathelijne Noordland (25 oktober), Ella en Nicolas van Poucke (22 november), het Berlage Saxophone Quartet (10 januari), het Prisma Strijktrio (14 februari), Fancy Fiddlers (14 maart) en het Coco Collectief (25 april) op de planning. Losse kaarten voor de concerten kosten 16 euro per concert. Vrienden betalen 10 euro per concert. Vriend worden loont dus.


Kijk voor meer info op www.muziekkring.nl.


(Bron: Stadsnieuws Gemeente Heerhugowaard)