De bewoners van de Raatstede en Hugo-Waard kregen smakelijke petit fours.
De bewoners van de Raatstede en Hugo-Waard kregen smakelijke petit fours. (Foto: Aangeleverd)

Traktatie voor Waardse senioren tijdens Wereld Alzheimerdag

HEERHUGOWAARD - Wereld Alzheimerdag, maandag 21 september, was voor het regiobestuur van Alzheimer Nederland, reden om de bewoners van woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Waard te trakteren op petit fours van Bakkerij Jonker. Iet van den Berg overhandigde de gebakjes persoonlijk aan Pieter Raat-bestuurder Gabriele Kasten en zorgmanager Franklin Meerwijk en dronk een kopje koffie mee op afdeling De Branding in Hugo-Waard.

Van den Berg sprak hierbij haar waardering uit voor cliënten, zorgmedewerkers en directie tijdens de uitzonderlijke coronaperiode. "Bewoners aan de koffietafel genoten zichtbaar van de lekkernij en vertelden over de goede zorg en het wonen in Hugo-Waard.’’ Kasten: "We waarderen het enorm dat Iet van den Berg persoonlijk langs komt namens de regionale afdeling van Alzheimer Nederland. Pieter Raat is aangesloten bij Dementievriendelijk Heerhugowaard en richt zich naast de bewoners in de woonzorgcentra ook op mensen met dementie in de thuissituatie. Dat doen we onder meer door het organiseren van uitdagende activiteiten in kleine groepjes. We onderhouden nauwe banden met Alzheimer Nederland. Onze samenwerking zal de komende jaren, met de nieuwbouw voor mensen met dementie op onze voormalige locatie Hugo Oord, alleen maar nauwer worden", verwacht Kasten.

Alzheimer Café

De Alzheimer Stichting behartigt de belangen van mensen met dementie en van hun naasten. "Bovendien organiseren wij in Heerhugowaard en omgeving regelmatig bijeenkomsten in het Alzheimer Café", stelt regiovoorzitter Jeannette Streefland-du Mee. "Uiteraard vragen wij op Wereld Alzheimerdag aandacht voor mensen met dementie. Ook jonge mensen krijgen dementie. Speciaal voor hen verzorgen wij het lotgenotencafé Join. Op onze website staat de meest actuele informatie en een overzicht met activiteiten. Bovendien is maandag 21 september om 15.00 uur de website www.wegwijzerdementie.nl online gegaan!", besluit Streefland.

Gebakje uitkiezen.