Linda Tearr-Groot (l), verantwoordelijk voor de marketing bij Verver Export, overhandigt Sigrid haar bodywarmer.
Linda Tearr-Groot (l), verantwoordelijk voor de marketing bij Verver Export, overhandigt Sigrid haar bodywarmer. (Foto: Aangeleverd)

Sigrid in actie tegen zwerfafval

HEERHUGOWAARD - Wat doe je als je je ergert aan zwerfafval in de buurt? Dan ga je gewoon zelf aan de slag, dacht natuurliefhebster Sigrid Reschke (60) uit Heerhugowaard. Ze maakt sinds drie jaar wekelijks minimaal driemaal een rondje door haar wijk Butterhuizen om rondzwervend afval op te ruimen, geheel vrijwillig. Aanvankelijk kreeg ze wat vreemde blikken van buurtgenoten, tegenwoordig vooral waardering en fijne gesprekken.

Aankloppen bij de gemeente Heerhugowaard leverde Sigrid een grijper, afvalzakring en speciale groene afvalzakken op. En uiteraard een dikke pluim. Al ziet ze liever dat het probleem meer aandacht krijgt. Een stukje opvoeding, niet alleen van volwassenen. Leg kinderen al op jonge leeftijd in kindertaal uit wat rondslingerend afval voor de natuur betekent.

Groene leefomgeving

Als Sigrid wat meer tijd heeft, wijkt ze ook graag uit naar het Park van Luna. Dat is waar ze Tijmen Verver tegen het lijf liep, bij de kleurrijke zomerbeplanting die Verver Export daar heeft aangelegd. Aandacht voor natuur, biodiversiteit en een groene leefomgeving is wat beiden hoog in het vaandel hebben staan. Verver Export steunt graag goede initiatieven, zo ook de belangeloze inzet van Sigrid voor het openbaar groen in Heerhugowaard. Het bedrijf schenkt haar een paar goede wandelschoenen en wat kleding zodat ze haar mooie werk ook bij weer en wind nog behaaglijk kan uitvoeren.

Lust voor het oog

De lang bloeiende zomerperken van Verver Export zijn momenteel nog altijd te zien op diverse locaties, bij onder meer Middenwaard, Park van Luna en het Geestmerambacht. Een lust voor het oog en bovendien hoogst aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere insecten.